Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Franskmand overdynget med hadefulde efter nederlag: Handler om "usund betting"

Caroline Garcia i aktion ved US Open.
Caroline Garcia i aktion ved US Open.AFP/LUKE HALES/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Den tidligere verdensetter Caroline Garcia fra Frankrig har delt nogle af de nedsættende beskeder, hun har modtaget i kølvandet på det seneste nederlag onsdag, og nævner "usund betting" som en årsag til misbrug af spillere på de sociale medier.

Caroline Garcia, som er 11-dobbelt WTA-mester og nåede semifinalen i US Open i 2022, tabte tirsdag til Renata Zarazua, som er nummer 92 på ranglisten, i første runde på Flushing Meadows.

Onsdag morgen delte hun i et langt indlæg på X "blot nogle få" af de beskeder, hun har modtaget efter nederlaget, herunder en, der bad hende om at skyde sig selv, og en anden, der sagde: "Jeg håber, at din mor snart dør."

I en alder af 30 år har hun gjort nok for at komme over de sårende beskeder, fortæller hun.

"Jeg har værktøjer og har arbejdet på at beskytte mig selv mod dette had. Men det er stadig ikke OK," skriver Garcia.

"Det bekymrer mig virkelig, når jeg tænker på de yngre spillere, der skal igennem det her. Mennesker, som endnu ikke har udviklet sig fuldt ud som mennesker, og som virkelig kan blive påvirket af dette had."

Garcia kritiserer samtidig sportens og turneringernes samarbejde med bettingfirmaer og spekulerer på, om det bidrager til en stigning i den slags misbrug.

"Turneringer og sporten bliver ved med at samarbejde med bettingfirmaer, som bliver ved med at tiltrække nye mennesker til usund betting," pointerer Garcia.

"De dage, hvor cigaretmærker sponsorerede sport, er for længst forbi. Men her støtter vi bettingfirmaer, som aktivt ødelægger livet for nogle mennesker."

"Misforstå mig ikke, jeg siger ikke, at de skal forbydes, for folk kan gøre, hvad de vil med deres penge. Men måske skulle vi ikke promovere dem. Og hvis nogen besluttede sig for at sige sådan noget til mig offentligt, kunne han få juridiske problemer. Så hvorfor er vi frie til at gøre hvad som helst online? Burde vi ikke genoverveje anonymiteten online?"

Embedsmænd i en række sportsgrene, herunder tennis, har forsøgt at beskytte spillerne mod krænkende beskeder.

French Open indgik i 2022 et samarbejde med en virksomhed, der bruger kunstig intelligens til at filtrere spillernes konti på de sociale medier. Wimbledon lancerede en overvågningstjeneste for sociale medier for at beskytte spillerne mod misbrug og trusler på nettet.

"Mange før mig har taget emnet op," siger Garcia.

"Og alligevel er der ikke sket nogen fremskridt."

Trusler er normaliseret

Den forsvarende US Open-mester Coco Gauff fortæller, at hun ikke havde set Garcias indlæg, men at hun har modtaget lignende beskeder.

"Det er hårdt, og du kan have en god dag, og så er der nogen, der bogstaveligt talt siger til dig: 'Åh, tag livet af dig selv,'" kommer det fra Gauff.

"Man tænker: 'Okay, tak,'" tilføjer den 20-årige amerikaner, som sagde, at hendes løsning på "grimme" kommentarer er at blokere dem, der sender dem.

"Jeg er en, der bogstaveligt talt bruger 30 minutter på at blokere alle folk," sagde hun.

"De siger: 'Du siger noget, og hun blokerer.' Ja, det gør jeg! Jeg vil ikke se det, så farvel."

Amerikanske Jessica Pegula, der er nummer seks i verden, var blandt de spillere, der skrev indlæg til støtte for Garcia.

"De konstante dødstrusler og familietrusler er normale nu," skriver Pegula. 

"Vind eller tab."