Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Iga Swiatek er klar til at komme i gang på Flushing Meadows

Iga Swiatek i aktion ved Cincinnati Open
Iga Swiatek i aktion ved Cincinnati OpenSusan Mullane - USA TODAY Sports
Iga Swiatek (23) har ikke været på sit bedste niveau i månederne op til U.S. Open, men polakken har både talentet og mentaliteten til at løfte sit spil til årets sidste Grand Slam, siger tennisstjernen Chris Evert.

Verdensetteren vandt sin fjerde French Open-titel i juni, men er siden blevet slået ud i tredje runde af Wimbledon, måtte nøjes med bronze ved Paris Games og blev slået af rivalen Aryna Sabalenka i Cincinnati i søndags.

Men polakken, der er kendt for sin præcise serv, hurtige forsvar og perfektionistiske tilgang til spillet, vil ankomme til Flushing Meadows med en gennemtænkt plan for, hvordan hun kommer tilbage på vinderkurs, sagde den 18-dobbelte Grand Slam-mester Evert.

"Iga er meget disciplineret, meget organiseret, meget seriøs omkring sit spil og meget moden," sagde den tidligere verdensetter Evert, som nu er tennisanalytiker for ESPN, til journalister.

"Jeg kan se hende gå hele vejen."

Det tætte team omkring Swiatek ved, hvornår de skal presse hende, og hvornår de skal lade hende hvile, mens de forbereder sig på endnu et skift af underlag, denne gang fra det parisiske grus til hard court i New York, tilføjede hun.

"Hun har en hel uge foran sig nu til at hvile. Jeg tror, hun får det fint," sagde Evert.

"Når jeg siger, at jeg tror, hun får det fint, så tror jeg, at hun får det fint i den anden uge, fint i semifinalen eller hvad som helst. Jeg kan ikke sige, hvem der vinder med nogen form for overbevisning på nuværende tidspunkt."

Swiatek overtog førstepladsen på verdensranglisten, efter at australske Ash Barty overraskende trak sig tilbage i begyndelsen af 2022, og hun beviste hurtigt, at hun hørte til der, idet hun vandt 37 kampe i træk og vandt US Open-titlen samme år.

Hun mistede sin topplacering med et nederlag i fjerde runde på Flushing Meadows i sidste sæson, men kom tilbage og vandt WTA Finals og genvandt førstepladsen.

Den femdobbelte Grand Slam-mester har nu ligget nummer et på verdensranglisten i 117 uger i alt og kan tangere Barty på syvendepladsen på alle tiders liste, hvis hun bliver der de næste fire uger.

Hendes største trusler i New York ser ud til at være den formstærke Sabalenka, den storservende Elena Rybakina og den forsvarende mester Coco Gauff, men dybden i kvindernes turnering er så stor, at lavere rangerede eller endda useedede spillere kan få deres store gennembrud under lysene i Queens, sagde Evert.

"Damesiden er meget åben," sagde hun.

"Dybden bliver større og større for hvert år. I hver kamp i første runde skal du have dit bedste spil."