Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

"Mit hjerte dør, hver gang jeg taber", siger knust Osaka efter US Open-exit

Osaka blev sendt ud af Muchova
Osaka blev sendt ud af MuchovaGeoff Burke-USA TODAY Sports
Naomi Osaka (26) siger, at 2024 er blevet hendes "læringsår", efter at hun er vendt tilbage til touren efter en barselspause, og den tidligere verdensetter forsøger at finde ud af, hvordan hun bedre kan klare tilbageslagene efter at være blevet tildelt tidlige Grand Slam-exits.

Osaka har fire store titler i bagagen, men anden runde i Flushing Meadows, Wimbledon og Roland Garros var så godt, som det blev i år for japaneren, der røg ud af Australian Open i første runde.

Torsdag tabte hun 6-3, 7-6(5) til Karolina Muchova, da hun ikke kunne få styr på tjekkens fantastiske "serve-and-volley-tennis.

"Det er lidt hårdt, for jeg tager de her nederlag meget personligt. Det er et dramatisk ord, men jeg føler, at mit hjerte dør, hver gang jeg taber," sagde hun.

"Jeg har forsøgt at være mere moden og lære og tale mere om nederlagene."

Osaka har været en forkæmper for mental sundhed i sport, da hun offentligt kæmpede med presset for at få succes og fortalte journalister i Flushing i 2021, at hun ikke længere følte glæde - kun lettelse - når hun vandt.

Hun har et nyt perspektiv nu, siger hun, men er nødt til at håndtere hyppige skuffelser siden hun vendte tilbage til touren i januar efter 15 måneders fravær.

"Det har været lidt svært, fordi jeg selvfølgelig kun kan måle, hvordan jeg har det ud fra resultaterne. Jeg føler mig hurtigere. Jeg har det bedre, men jeg tabte i anden runde. Så det er lidt hårdt," sagde hun til journalisterne.

"Men det har også været sjovt at spille en masse turneringer. Det har helt sikkert været en forpligtelse, men jeg har været i stand til at tage til forskellige byer, som jeg aldrig har været i."

Hun tabte i anden runde af kvalifikationen i Cincinnati, men gav eksempler på sit tidligere høje niveau i New York, da hun tildelte 10. seedede Jelena Ostapenko en tennis-lektion i første runde.

"Dette år har været et læringsår for mig. Jeg har lagt en masse energi og kræfter i alle de turneringer, jeg har spillet," sagde hun. "Det er klart, at US Open er meget speciel for mig."