Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tjekke semifinaleklar ved US Open: Får bugt med Wozniackis banemand

Karolína Muchová forsvarede sin semifinale ved US Open og vandt i to sæt.
Karolína Muchová forsvarede sin semifinale ved US Open og vandt i to sæt.Profimedia
Karolína Muchová tabte ikke ét sæt til sin femte modstander i New York og forsvarede sin semifinale fra sidste år, hvorefter hun ikke spillede i ni måneder på grund af en håndledsoperation.

Tirsdag besejrede 28-årige Karolína Muchová således brasilianske Beatriz Haddad Maia 6-1, 6-4 på trods af mindre helbredsproblemer og kommer dermed i top fire i en grand slam-turnering for fjerde gang i sin karriere. Hun skal møde enten Iga Swiatek eller Jessica Pegula i sin anden finale ved majors.

Karolína Muchová tabte i semifinalen i US Open sidste år til den senere mester Coco Gauff, fulgte op på sin Roland Garros-finale og blev nummer otte i verden. Men i lang tid var det det sidste, hun viste sine fans. Hun spillede ikke i ni måneder på grund af en skade og til sidst en operation i højre håndled.

Hvis hun ikke i det mindste var nået frem til kvartfinalen ved den store turnering i New York i år, ville hun være faldet ud af top 100 på ranglisten. I de sidste to måneder har hun ikke formået at vinde nok point, selv om hun var i finalen i Palermo.

Men den 28-årige tjekke fra Olomouc opfyldte ikke kun betingelsen for at forblive i elite 100, men forsvarede endda sin succes fra sidste år. Efter skalpe af Katie Volynets, den dobbelte mester Naomi Osaka, Anastasia Potapova og finalisten fra de sidste to Grand Slams Jasmine Paolini tabte hun ikke et sæt, selv ikke til verdens 21. spiller Beatriz Haddad Maia.

Muchová vandt de to første lange partier i åbningssættet, afværgede to breakbolde og udnyttede kun sin femte breakmulighed. Hun kom foran 2-0 efter 15 lange minutter, men fik styr på sin ketsjer. Hun dominerede banen i de følgende øjeblikke og fortsatte sin fokuserede præstation fra de foregående runder og tabte sit eneste parti med 5-0 for at komme foran med 1-0 i sæt.

Selvom den tjekkiske tennisspiller var begrænset af mindre helbredsproblemer, lod hun sig ikke stoppe af dem. Efter en kort udgang til omklædningsrummet bekræftede hun ikke pausen ved 3-2, da hun ikke tabte et eneste parti i sin serv mod solen, men hun lod ikke sin modstander trække vejret mere og vandt 6-1, 6-4.

Muchová nåede frem til semifinalen i en grand slam for fjerde gang i sin karriere, og for første gang er hun blandt de fire bedste to gange i samme turnering. Ud over de sidste to udgaver af US Open har hun også spillet semifinaler ved Australian Open 2021 og Roland Garros 2023, hvor hun var den eneste, der nåede frem til finalen indtil videre.

For at opnå sin anden grand slam-finale, som ville sikre hende en tilbagevenden til top 50, skal hun spille en revanche fra Paris-finalen mod verdensranglistens nummer ét Iga Swiatek fra Polen eller mod hjemmebanefavoritten Jessica Pegula, som hun tabte til i Cincinnati i august.