Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tre kampe du skal se på første dag af US Open

Opdateret
Novak Djokovic begynder sit forsvar af US Open-titlen på mandag
Novak Djokovic begynder sit forsvar af US Open-titlen på mandagReuters / Andrew Kelly
US Open starter mandag aften på Flushing Meadows, hvor de forsvarende mestre Novak Djokovic og Coco Gauff skal i aktion. Ud over Holger Runes kamp, der bliver spillet efter midnat dansk tid, har vi udvalgt et par "must-sees" på åbningsdagen.

Novak Djokovic skal forsøge at blive den første mand, der med succes forsvarer sin US Open-titel, siden Roger Federer vandt fem gange i træk fra 2004-2008.

Læs om de tre danskere deltageres muligheder her

Det er sidste chance for serberen, som vandt OL-guld i Paris, for at vinde en Grand Slam-turnering i denne sæson, efter at Jannik Sinner vandt Australian Open, og Carlos Alcaraz tog både French Open- og Wimbledon-titlen.

Coco Gauff satser på at vende sin negative stime, som hun har haft på det seneste, når hun skal forsøge at finde frem til det spil, der førte hende til sin første major på Flushing Meadows sidste år.

Flashscore ser på tre kampe, du skal holde øje med mandag:

Radu Albot mod Novak Djokovic

Den serbiske superstjerne Djokovic ser ud til at være klar til at tage hul på sit titelforsvar i US Open med et møde i første runde mod kvalifikationsspilleren Albot.

Moldoveren, der er rangeret som nummer 138 i verden, har tabt samtlige af sine 11 kampe mod top-10-spillere.

Djokovic kan dog få noget at se til. OL-guldet, som han tilkæmpede sig på Roland Garros' grusbaner, markerede et højdepunkt i et ellers skuffende år for den 24-dobbelte Grand Slam-mester. Han formåede hverken at genvinde Australian Open og French Open. Derudover er han også blevet detroniseret på verdensranglisten.

Kampen bliver hans første på hard court siden et nederlag til Luca Nardi i tredje runde i Indian Wells i marts.

Varvara Gracheva mod Coco Gauff

Verdens nummer tre, Gauff, hvis held har været blandet, siden hun vandt sin første Grand Slam på Flushing Meadows sidste år, håber, at historien gentager sig, når hun møder den russiskfødte franske spiller Varvara Gracheva om eftermiddagen på Arthur Ashe Stadium.

Deres eneste tidligere møde fandt sted i kvartfinalen i Auckland i januar, hvor Gauff fik en solid sejr på 6-1, 6-1 og vandt titlen - indtil videre hendes eneste i 2024.

Gauff har tabt tre af sine seneste seks kampe, og da hun røg ud i anden runde i sit titelforsvar i Cincinnati, røg hun ned på tredjepladsen på verdensranglisten.

Den 20-årige amerikaner forsøgte at se positivt på det og kaldte sit nederlag i Cincinnati for "en skjult velsignelse, fordi jeg rent faktisk kunne træne, hvilket jeg ikke havde været i stand til."

"Jeg laver mine bedste resultater, når jeg kommer ud af en træningsblok," sagde Gauff.

"Jeg har gode træninger, hvilket ikke betyder, at jeg går ud i kampen og spiller godt, men det giver dig mere selvtillid, når du rent faktisk træner godt i ugen op til en turnering."

Zheng Qinwen mod Amanda Anisimova

Den nyslåede olympiske guldvinder Zheng vil befinde sig på fjendtligt territorium på Louis Armstrong Stadium, når hun møder det amerikanske wildcard Amanda Anisimova i det første opgør i karrieren mellem de to.

Efter at have vundet Kina sit første olympiske tennisguld vil Zheng igen forsøge at efterligne sin banebrydende landsmand Li Na ved at vinde en Grand Slam-titel - efter at være kommet til kort i Australian Open-finalen i januar.

Anisimova har gjort comeback i 2024 efter at have taget en mental pause i 2023. Hun rykkede tilbage i top 50 på verdensranglisten efter at have nået sin første WTA 1000-finale i Toronto for to uger siden.