Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alcaraz møder fransk pianomand i Wimbledon, mens Raducanu bærer det engelske håb

Carlos Alcaraz fejrer sejren
Carlos Alcaraz fejrer sejrenAFP
Den forsvarende mester Carlos Alcaraz står i kvartfinalen i Wimbledon søndag mod den klaverelskende franskmand, Ugo Humbert, Emma Raducanu får britiske fans til at drømme om, at hun kan føje Wimbledon-titlen i 2024 til sit cv, mens amerikanske Ben Shelton følger i sin fars fodspor.

Alcaraz ser ud til at stoppe musikken

Carlos Alcaraz jagter sin fjerde Grand Slam-titel og forsøger at blive den sjette mand, der vinder French Open og Wimbledon lige efter hinanden.

Den spanske nummer tre i verden var to gange bagud med et sæt, før han besejrede Frances Tiafoe i tredje runde.

"Jeg er klar over, at jeg er en god spiller i femte sæt. Jeg presser modstanderen til at være på 100 procent fysisk og mentalt og spille på 100 procent. Nogle gange er det svært for den anden spiller at holde denne form for intensitet i et femte sæt," siger Alcaraz.

Ugo Humbert, der er nummer 16 i verden, er i ottendedelsfinalen for anden gang, fem år efter at han også nåede samme stadie.

Når han ikke er på banen, spiller den venstrehåndede franskmand klaver, hvilket har været en passion, siden han var fem år gammel.

"Jeg elsker musik. Jeg spiller en lille smule elektrisk guitar, men jeg er bedre til klaver," siger han.

"Når du spiller klaver, er du kun sammen med dig selv. Det er dejligt at have tid til at være alene og nyde det. I tennis er det det modsatte."

Raducanu skruer tiden tilbage

Tre år efter sin gennembrudssommer, hvor hun nåede frem til ottendedelsfinalen i Wimbledon og derefter vandt en historisk US Open-titel, trækker Emma Raducanu igen overskrifter.

Den britiske stjerne, der nu er rangeret som nummer 135 efter en sløj periode med skader, dårlig form og tvivlsomme trænerskift, befinder sig i en situation, hvor hun potentielt er klar til semifinalen.

Søndag møder 21-årige Raducanu Lulu Sun, den første newzealandske kvinde i fjerde runde siden 1959.

Hvis hun klarer det, venter der en kvartfinale mod enten Paula Badosa eller Donna Vekic.

Raducanus sejr over Maria Sakkari i fredags var blot hendes anden over en top 10-spiller - begge er kommet i løbet af de sidste to uger.

"Jeg prøver bare at værdsætte hvert øjeblik, jeg har her," sagde Raducanu.

Den 23-årige Sun, der er rangeret som nummer 123, havde kun spillet og tabt én Grand Slam-kamp før dette Wimbledon.

Hun er garanteret at tjene mindst $340.000 (£256.700) for sin præstation - mere end hun har tjent i hele sin hidtidige karriere.

Sun vil også skabe overskrifter i sin hjemby Te Anau, som hun har beskrevet som en by med "flere får og hjorte end mennesker".

Arvtageren Shelton

Ben Shelton har gjort Wimbledon til et familieanliggende ved at nå fjerde runde 30 år efter, at hans far Bryan stod på samme scene.

"Vi er tilbage," sagde den 21-årige amerikaner til sin far efter at have slået Denis Shapovalov ud i tredje runde.

Tilbage i 1994 slog Bryan Shelton den tidligere mester Michael Stich ud i første runde, før han til sidst blev slået ud af svenske Christian Bergstrom.

Søndag møder Shelton, der er nummer 14 på verdensranglisten, verdensetteren og Australian Open-mesteren Jannik Sinner i kampen om en plads i kvartfinalen.

Shelton besejrede italieneren i deres første møde i Shanghai i 2023, mens Sinner vandt i Wien senere på sæsonen og i Indian Wells tidligere på året.