Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic er klar til at leve op til sine egne høje forventninger mod Alcaraz

Novak Djokovic vandt tre af de fire majors i sidste sæson
Novak Djokovic vandt tre af de fire majors i sidste sæsonAFP
Uden en titel i over seks måneder er Novak Djokovic nu inden for rækkevidde af et rekordstort 25. Grand Slam-trofæ - og den legendariske serber siger, at Wimbledon altid bringer det bedste frem i ham.

For en mester, der har vænnet sig til at trampe på modstanderne, som han har vundet næsten 100 titler i sin karriere, er denne magre periode ikke noget, han er vant til.

Serberen tabte i sin Australian Open-fæstning i starten af året, hvor hans forsøg på at vinde en rekordstor 11. titel i Melbourne Park blev afbrudt i semifinalen.

En knæskade satte derefter en stopper for hans titelforsvar ved French Open i sidste måned.

Så da han nåede finalen på All England Club efter en sejr på 6-4, 7-6(2), 6-4 over Lorenzo Musetti i fredags, levede han endelig op til sine egne høje forventninger.

I vejen for hans ottende Wimbledon-titel, som vil gøre ham lige så vindende som Roger Federer, står spanieren Carlos Alcaraz, som slog Djokovic i sidste års titelkamp.

"Jeg er klar over, at Roger har otte Wimbledon-titler. Jeg har syv. Historien står på spil. Det er også den 25. potentielle Grand Slam. Det er en stor motivation, men samtidig er det også et stort pres og en masse forventninger," sagde Djokovic til journalister.

"Hver gang jeg går på banen nu, selv om jeg er 37 og konkurrerer med 21-årige, forventer jeg stadig, at jeg vinder de fleste kampe, og folk forventer, at jeg vinder 99 % af de kampe, jeg spiller.

"Jeg er altid nødt til at komme ud på banen og yde mit bedste for stadig at være på niveau med Carlos eller Jannik (Sinner) eller Sascha (Alexander Zverev) eller Daniil (Medvedev)."

Efter at have vundet tre af de fire majors i sidste sæson har Djokovic haft en skuffende formkurve i år, hvor skader har gjort ondt værre.

Faktisk så det i et stykke tid ud til, at han ikke ville kunne deltage i årets Wimbledon, efter at han måtte opereres i knæet for en overrevet menisk for bare fem uger siden.

Men nu står han på nippet til at vinde sin 25. major og slå en rekord, der har stået på i over et halvt århundrede, idet Margaret Court vandt sin 24. slam i 1973.

"Dette år har ikke været så succesfuldt for mig," tilføjede serberen.

"Det er nok de svageste resultater, jeg har haft i de første seks måneder i mange år. Men det er okay.

"Jeg var nødt til at tilpasse mig og acceptere det og forsøge at finde en vej ud af den skade, jeg havde, og omgruppere. I Wimbledon har der historisk set været sæsoner, hvor jeg ikke spillede på det ønskede niveau, men så vandt jeg en Wimbledon-titel, og så ændrede tingene sig," tilføjede Djokovic, som pressede sig forbi Federer og vandt finalen i 2019 efter at have reddet to mesterskabspoint mod ham.

"Wimbledon får bare det bedste frem i mig og motiverer mig til altid at møde op og præstere det bedste, jeg kan."

Følg mændenes finale i Wimbledon på Flashscore