Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic klar til 'fyrværkeri' i Wimbledon-kamp mod Holger Rune

Djokovic går efter sit ottende Wimbledon-trofæ
Djokovic går efter sit ottende Wimbledon-trofæAFP
Den syvdobbelte vinder Novak Djokovic har sat sig for at nå endnu en Wimbledon-kvartfinale mandag.

Novak Djokovic har set stærk ud i de første runder af Wimbledon, men mandag skal han møde Holger Rune, og måske den unge dansker kan stikke en kæp i serberens sejrshjul.

I jagten på den ottende titel ved Wimbledon, hvilket vil være rekord, og den 25. Grand Slam-sejr, slog Djokovic lørdag australske Alexei Popyrin 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 for at nå Wimbledons fjerde runde for 16. gang i karrieren.

Det kan godt være, at Djokovic stadig spiller med et knæbind på sit højre knæ efter en operation i juni, men han ser bestemt ikke begrænset ud i sine bevægelser. Han har den samme adrætte stil og overegne spil.

Efter kampen mod Popyrin viste Djokovic også, at han har masser af mentalt overskud.

Serberen, som sidst vandt Wimbledon i 2022, mimede violinspil, mens han stod på Centre Court, og det var tilsyneladende en gestus rettet mod hans datter, som for nylig er begyndt at spille på instrumentet.

En spiller, der også må have en del selvtillid, er Holger Rune. Den 15. seedede dansker leverede et imponerende comeback i tredje runde og vandt over franskmanden Quentin Halys i fem sæt efter at have været bagud 2-0 i sæt.

Derfor er Novak Djokovic også nødt til at holde tungen lige i munden, når den talentfulde dansker venter mandag aften. Djokovic har da også stor respekt for Holger Rune.

"Han ser for mig ud til at være en spiller, der er klar til store ting. Han er en spektakulær spiller, ingen tvivl om det. Han er en meget vanskelig modstander," siger Djokovic på pressemødet inden kampen.

"Når det kommer til at konkurrere, så har vi begge den der ild. Jeg er sikker på, at vi på mandag vil se en masse fyrværkeri på banen."

Holger Rune har mødt Djokovic fem gange i sin karriere, og det er blevet til to sejre og tre nederlag. En flot statistik mod en af verdens bedste tennisspillere nogensinde. Det er dog blot anden gang, at de mødes i en Grand Slam-turnering. Første gang var ved US Open i 2021, hvor Novak Djokovic vandt 3-1 i sæt.