Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Overraskende Wimbledon-finale kan blive en lækkerbisken

Opdateret
Paolini har en chance for at skrive historie
Paolini har en chance for at skrive historieReuters
Wimbledon-finalen i damesingle mellem Italiens syvendeseedede Jasmine Paolini (28) og den 31.-seedede tjekke Barbora Krejcikova (28) finder sted på All England Club lørdag.

Få ville have forestillet sig en Wimbledon-finale mellem en spiller, som indtil i sommer aldrig havde vundet en kamp på græs, og en anden 28-årig, for hvem nederlagene i første runde havde hobet sig op med bekymrende regelmæssighed i denne sæson.

Men Paolini og Krejcikova skal nu kæmpe om æren af at løfte Venus Rosewater-skålen på Centre Court.

For dem, der kræver, at de største navne altid deltager i Grand Slam-finalerne, var de chokerende tidlige afskeder med Iga Swiatek og Coco Gauff samt Aryna Sabalenkas skadesafbud skuffende.

Men for kendere af tennishåndværk, snarere end effektivt spil fra baglinjen, kan lørdagens finale blive en fest, når Krejcikova og Paolini mødes for blot anden gang.

Den lille Paolini gjorde sig populær ved French Open ved at nå finalen, hvor hun tabte til Swiatek, og hendes underholdende tennis har været en kærkommen afveksling fra det triste vejr i løbet af Wimbledon.

Indtil hun nåede semifinalen i Eastbourne i sidste måned, var Paolinis resultater på græs forfærdelige, og hver af hendes tre tidligere Wimbledon-deltagelser endte i første runde.

Men der er sket noget med hendes fantasifulde spil, der er fyldt med vinklede skud skruebolde og en evne til at dække hele banen.

Kroatiens Donna Vekic sagde før deres episke semifinale, at hun aldrig havde set nogen smile så meget på banen som Paolini, men under hendes charmerende ydre er der en fighter-ånd, som har bragt hende i top 10.

Krejcikova er ikke fremmed med de store scener, da hun har vundet French Open i 2021 samt syv Grand Slam-titler i double.

Krejcikova bedøvede Rybakina i semifinalen
Krejcikova bedøvede Rybakina i semifinalenReuters

Men en stime på seks nederlag i otte singlekampe før Wimbledon tydede ikke på, at der var udsigt til et langt Wimbledon.

Efter et tæt opgør i første runde mod Veronika Kudermetova er Krejcikova vokset i selvtillid og har vendt op og ned på oddsene ved at eliminere den fjerdeseedede Elena Rybakina i semifinalen.

"Jeg har haft mange svære perioder i år," siger hun. "Jeg havde aldrig forestillet mig for fire uger siden, at jeg kunne nå en Wimbledon-finale, at jeg kunne være en anden spiller."

Paolini på randen af italiensk historie

Spilleren fra de toscanske bakker kæmper for at blive den første italiener, der vinder en Wimbledon-titel i single, tre år efter at landsmanden Matteo Berrettini tabte i herrefinalen.

"Jeg skriver min egen historie, min egen karriere," sagde Paolini, da hun blev spurgt, om hun sigtede efter at blive en legende.

Uanset hvad der sker på lørdag, har hun allerede sluttet sig til et fornemt selskab - hun har ligesom Steffi Graf, Justine Henin, Serena Williams og Venus Williams nået finalerne i French Open og Wimbledon i samme sæson.

"To Grand Slam-finaler i træk er ikke til at tro," sagde hun.

Krejcikova vedligeholder tjekkisk historie

Mens det har været småt med italiensk singlesucces i Wimbledon, ligger de tjekkiske kvinder fint placeret på listen over titelvindere.

Marketa Vondrousova vandt titlen sidste år, mens Petra Kvitova blev kronet som mester i 2011 og 2014, mens den tjekkiskfødte Martina Navratilova vandt hele ni titler.

Det er mesteren fra 1998, afdøde Jana Novotna, der har inspireret Krejcikovas karriere som hendes mentor.

"Efter min juniorkarriere handlede det meget om Jana, fordi jeg havde mulighed for at møde hende og tilbringe tid sammen med hende og se, hvordan hun opførte sig, og hvor stor en mester, hun var," siger hun.