Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rutineret franskmand med kritik: Topspillere får bedre behandling ved Wimbledon

Alize Cornet fik en skade under sin kamp mod Elena Rybakina.
Alize Cornet fik en skade under sin kamp mod Elena Rybakina.Reuters
Lavere rangerede spillere bliver ikke behandlet som ligeværdige med de store navne ved Wimbledon, fortæller Frankrigs tidligere nummer 11 i verden, Alize Cornet, torsdag efter at have tabt i anden runde.

Alize Cornets Wimbledon nummer 16 i karrieren blev afsluttet af den forsvarende mester Elena Rybakina, da Cornet led et nederlag på 6-2, 7-6.

Cornet, som nu er rangeret som nummer 74 og spiller i den 66. Grand Slam i træk i kvindernes professionelle æra, påpeger samtidig, at hun har bemærket en forskel på All England Club i år.

"Det er en anden behandling ved hver Slam," fortæller hun. "Når jeg er hjemme, i Roland Garros, har jeg prioritet over banerne, jeg kender alle, og jeg kan spørge, hvornår jeg vil spille."

"Jeg synes, at organisationen gør alt for, at den franske spiller kan få succes der."

"I Wimbledon er der en enorm forskel mellem de seedede spillere og de andre spillere. Det er ikke noget nyt. Forskellen på behandling og billetter."

Da Cornet blev bedt om at uddybe, fortæller hun, at hun kun havde fået to billetter til sin sejr i første runde på en udendørsbane, men havde fået 40 til sin kamp mod Rybakina på Centre Court - måske ikke overraskende, da Centre Court har 15.000 pladser.

"Det forklarer det hele," lyder det fra Cornet til journalisterne. "Der var ingen, der kunne komme. Jeg kunne ikke engang invitere en af mine bedste venner, som var der. To billetter på yderbanen, det er for lidt."

"Man er nødt til at give lidt mere kredit til de spillere, der spiller på udendørsbanerne. Denne turnering eksisterer på grund af alle spillerne, ikke kun dem, der spiller på de store baner."

US Open og Australian Open var mere retfærdige, ifølge Cornet, men hun påpeger, at den bedste måde at blive prioriteret på var at klatre højere op på ranglisten.

"Selvfølgelig er man lidt mere komfortabel, når man er en bedre spiller, men det er sådan, samfundet fungerer. Jo bedre du er, jo flere fordele får du. Det er sådan, det fungerer," kommenterer hun.

Reuters har kontaktet Wimbledon-arrangørerne for en kommentar.