Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rybakina er favorit før kvindernes Wimbledon-semifinaler

Rybakina er favorit forud for de længe ventede Wimbledon-semifinaler for kvinder
Rybakina er favorit forud for de længe ventede Wimbledon-semifinaler for kvinderProfimedia
Wimbledon-semifinalerne i damesingle er i centrum på All England Club denne torsdag.

Den tidligere vinder Elena Rybakina er den højest seedede i kvindernes semifinale, hvor nummer fire skal møde den tidligere French Open-mester Barbora Krejcikova.

I den anden semifinale står den formstærke italienske Jasmine Paolini, der er syvendeseedet, over for den erfarne kroat Donna Vekic.

Paolini jagter drømmen

Indtil hun kom til Eastbourne i år, havde 28-årige Paolini aldrig vundet en kamp på græs på Tour-niveau. Nu er hun blevet den første italienske kvinde, der når semifinalen i damesingle i Wimbledon.

Historien kan blive endnu bedre, da den evigt smilende French Open-toer møder den useedede Vekic i kvartfinalen.

Hun slog amerikanske Emma Navarro ud i kvartfinalen i tirsdags og vil være fuld af selvtillid, når hun går ud på Centre Court på torsdag.

"Måske var jeg ikke klar over det før, men min træner fortalte mig inden turneringen, at jeg kunne spille godt her. Jeg troede ikke så meget på det," sagde Paolini om sin pludselige interesse for græs.

"Jeg havde det godt i Eastbourne. Jeg ramte bolden godt. Jeg gentog for mig selv: Okay, det er rart at spille på græs."

Verdensranglistens nummer 37, Vekic, bliver dog en hård modstander.

Hun er også 28 år, og hendes karriere har været en rutsjebane med mange skader, og hun var lige ved at trække sig fra French Open, fordi hun følte, at hun havde brug for en pause fra sporten.

"Det er vanvittigt, hvordan tingene i tennis kan vende så hurtigt," siger hun.

Selv om hun måske er outsideren af de fire semifinalister, vil Vekic lade sig inspirere af sidste år, hvor Marketa Vondrousova blev den første useedede spiller i den professionelle æra til at vinde Wimbledon-titlen i damesingle.

Rybakina håber at kunne vinde endnu en titel

Da en række topseedede spillere overraskende røg tidligt ud i dette års våde Wimbledon, var Elena Rybakina den eneste af favoritterne, der .

Bortset fra en lille svipser i anden runde, hvor hun tabte et sæt mod tyske Laura Siegemund, har den 25-årige tennisstjerne været suveræn og vundet fire kampe uden problemer.

Hendes kraftfulde spil understøttes af en af de bedste førsteserver i kvindetennis, et våben, der har leveret 31 esser i turneringen indtil videre, og som giver hende point 82 procent af gangene.

I kvartfinalen mod ukrainske Elina Svitolina vandt hun på et tidspunkt ti servepoint i træk, og hun siger, at det handler om at følge med strømmen.

"Jeg tror, det er mere et flow, selvfølgelig. Hvis det går godt, skal der ikke gå lang tid mellem pointene," sagde hun efter sin komfortable sejr over Svitolina.

"Jeg synes helt klart, at min returnering er blevet bedre, men ja, serven hjælper mig, selv om den måske ikke var så høj i dag. Men i vigtige øjeblikke servede jeg den ud."

Krejcikova, som er usædvanlig, fordi hun udmærker sig i både single og double, vil bestemt ikke lade sig skræmme af at møde Rybakina.

Tjekken har vundet begge deres tidligere møder, selv om de endnu ikke har mødt hinanden på græs.

"Hun har store våben. På den anden side har jeg også store våben. Jeg forventer, at det bliver en stor kamp," sagde Krejcikova.