Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

WTA justerer turneringsstruktur med planer om ligeløn i de bedste turneringer inden 2027

Iga Swiatek er en vigtig skikkelse på WTA.
Iga Swiatek er en vigtig skikkelse på WTA.Reuters
Det styrende organ for kvindetennis annoncerede tirsdag en ny turneringsstruktur med en "vej til at uddele lige præmiepenge" til mænd og kvinder ved kombinerede WTA 1000- og 500-turneringer fra 2027.

Tennis har forsøgt at være førende i kampen for ligestilling i de sidste par årtier, med lige præmiepenge til mænd og kvinder ved de fire Grand Slams.

WTA Tour-begivenheder har dog ofte tilbudt færre præmiepenge end dem på mændenes separate ATP-tour, men touren planlægger nu at løse problemet med sin nye strategi.

WTA, som fejrer 50-året for sin grundlæggelse i år, sagde, at stigningen i præmiepenge vil ske over tid for at sikre, at ændringerne er bæredygtige for spillere og turneringer på lang sigt.

WTA 1000 og 500 kombinerede events vil derfor nå præmiepengeparitet i 2027, mens single-uge WTA 1000 og 500 events vil gøre det i 2033.

"Halvtreds år efter at spillerne fandt styrke i sammenhold, er jeg stolt over, at WTA fortsat er en global leder med fokus på at give muligheder, og jeg håber, at kvinder i andre sportsgrene og samfundslag bliver inspireret af deres eksempel", siger WTA's grundlægger og tennisstjernen Billie Jean King (79).

Tourens reviderede kalender vil have 10 WTA 1000-events.

De ekstra WTA 1000 events vil være en-uges events i Doha, Dubai og et endnu ikke navngivet sted.

Wuhan blev ikke nævnt som en WTA 1000-event, mens Monterrey, Strasbourg og Seoul er blevet forfremmet til WTA 500-niveau.

"Nye regler for spilleradgang vil sikre konsekvent tilstedeværelse af de bedste atleter ved disse premium-events hele året", tilføjede WTA.

"Stigningen i to-ugers WTA 1000-turneringer kombineret med ATP demonstrerer en klarere tilpasning på tværs af begge ture".

WTA-kalenderen for 2024 vil blive annonceret i de kommende måneder.