Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Coco Gauff: Folk forstår ikke, at det er svært at vinde hele tiden

Coco Gauff jubler efter at have vundet China Open-finalen i damesingle mod Karolina Muchova i søndags.
Coco Gauff jubler efter at have vundet China Open-finalen i damesingle mod Karolina Muchova i søndags.GREG BAKER / AFP
Verdensranglistens nummer fire, Coco Gauff, fortæller tirsdag, at alle burde acceptere, at det går op og ned i tennisverden.

Coco Gauff vandt, hvad hun beskrev som en "uventet" titel ved China Open i Beijing i sidste uge og er på nippet til at sikre sig kvalifikation til sæsonfinalen for tredje år i træk.

Selv om hun har nået to Grand Slam-semifinaler og vundet to titler i år, har den 20-årige Gauff været genstand for meget kritik, især efter hun ikke formåede at forsvare sin US Open i sidste måned.

"Folk indser ikke, at spillere har store øjeblikke i sport og dårlige øjeblikke," fortæller Gauff på et pressemøde ved Wuhan Open, hvor hun møder Viktoriya Tomova i anden runde onsdag.

"Det betyder ikke noget. Jeg lod mig inspirere af A'ja Wilson," sagde hun med henvisning til Las Vegas Aces, der har vundet WNBA-mesterskabet i basketball to gange.

"Hun siger: 'Det er svært at vinde hele tiden. Du er nødt til at gå igennem nederlag for at indse, hvad du skal gøre for at udvikle dig'."

"Tennisfans skal være mere accepterende over for det," siger Gauff.

Den olympiske mester Zheng Qinwen fortæller også tirsdag, at hun "føler ansvaret" som det nye håb i kinesisk tennis og indrømmede, at hun var nødt til at finde en måde at håndtere presset på.

Zheng opnåede superstjernestatus i sit hjemland efter at have nået Australian Open-finalen og vundet guld i Paris i år.

"Der er meget opmærksomhed for mig, men jeg nyder det. Især da jeg så, at der var billeder af mig overalt. Jeg mener, ja, det er sindssygt ," fortæller Zheng, som fyldte 22 år i tirsdags.

"Folk har store forventninger til mig her. Jeg håber, at jeg kan blive i turneringen lidt længere. Men tennis er altid svært at forudsige."

"Selvfølgelig er der et pres. Jeg føler også et ansvar som leder af den nye generation, hvilket betyder, at det, man siger, er under offentlig bevågenhed."