Tenniscifre og 6-2 sejr til Esbjerg over rivalerne - Rødovre overrasker igen mod HerningThomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Det var derby i Esbjerg, da Sønderjyske var på besøg onsdag aften. Esbjerg havde håneretten efter to sejre i nytårskampene, og skulle ret beset bruge alle tre points, hvis drømmen om at hente Sønderjyske skulle have ben at gå på.

Gæsterne var bedst i en jævnbyrdig1. periode, og tog også føringen i powerplay. Svenske Villiam Haag ledte efter pasningsmuligheder ved den ene faceoff-cirkel, og fandt den hos Nicolai Bryhnisveen der stod klar på blå linje. Nordmanden sendte et håndledsskud afsted, og pucken strøg ind bag Mathias Seldrup i Esbjerg-målet.

Esbjerg kom flyvende ud til 2. periode, og fik udlignet hurtigt ved canadieren Grayson Downing der scorede sit 10. sæsonmål

Glæden varede dog kort for hjemmeholdet. En anden canadier, Gabriel Desjardins, skar ind foran Esbjerg-backen Travis Brown, og kunne let udplacere Seldrup der ingen chance havde. 2-1 til gæsterne fra Vojens.

Esbjerg fik en powerplay-mulighed, og her viste Downing virkeligt sine kvaliteter. Med god fart ind i zonen, skar Downing igennem to Sønderjyske-spillere, inden han med baghånden sendte pucken ind bag den tidligere Esbjerg-målmand Nicolaj Henriksen. Fremragende scoring af Downing der dermed blev dobbelt målscorer.

Hjemmeholdet stod også for den næste scoring. Casey Gilling blev spillet helt blank af Rasmus Bjerrum, og efter et flot træk havde amerikanske Gilling scoret sit syvende sæsonmål, og det skulle blive endnu værre for gæsterne. Puckene kom ikke ordentligt ud af zonen, og pasningerne lå ingenlunde på lyseblå stave i den midterste periode.

Cam Brown, der tidligere har huseret i Frøs Arena, men nu er landet i Granly Hockey Arena, scorede til 4-2 fra en spids vinkel, i en situation hvor Henriksen nok kunne have gjort lidt mere. Esbjerg sluttede perioden i powerplay, og kunne gå til pausen med selvtilliden i top, da Gilling med to sekunder tilbage øgede til 5-2. Amerikaneren afsluttede fra tæt hold, Henriksen troede han havde blokeret den, men pucken krøb over stregen.

Cheftræner Mario Simioni tog konsekvensen og byttede Henriksen ud med den erfarne Patrick Galbraith inden 3. periode.

Gæsterne havde en hurtig afslutning på stangen, men efter at have set Downing og Gilling være dobbelte målscorere, ville Cam Brown også lege med, og passerede Galbraith til 6-2 med omkring otte minutter tilbage af kampen.

Mere blev det ikke til, og flertallet af de knap 2500 tilskuere kunne gå glade hjem.

I aftenens andet opgør tog Rødovre imod Herning, i en kamp hvor topholdet fra Herning havde revanche til gode, efter nederlaget på hjemmebane på 2-3 for nylig. Hjemmeholdets nye træner Olaf Eller havde hjemmebanedebut i denne omgang, og i første periode fik hans søn, Mads Eller, budt ham velkommen tilbage med scoringen til 1-0, der var stillingen efter 1. periode.

Rødovre gik fra 1-0 til 4-0 på 10 minutter i 2. periode på mål af Jonathan Brinkman, og to scoringer af finske Miro-Pekka Saaralainen.

Til slut i opgøret øgede Mikkel Jensen til 5-0 til hjemmeholdet i powerplay der også blev kampens resultat.