Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tennisspilleren Clara Tauson ordner russer og udbygger fin sejrstime

Tennisspilleren Clara Tauson ordner russer og udbygger fin sejrstime
Tennisspilleren Clara Tauson ordner russer og udbygger fin sejrstimeKenneth Jessen/Ritzau Scanpix
Clara Tauson er ved at komme sig oven på sin skade og har nu sat flere fine kampe sammen, der er blevet til sejre.

Clara Tauson havde torsdag ikke de store problemer med russeren Anna Blinkova i anden runde af WTA 125-turneringen Open de Angers.

7-5, 6-3 vandt den unge dansker efter en bundsolid indsats og halvanden times spil.

Trods sin status som nummer 132 på verdensranglisten var Tauson forhåndsfavorit mod Blinkova, der er nummer 80 i verden, og levede forholdsvist sikkert op til værdigheden.

Hun møder i sin kvartfinale enten Sofia Kenin, der vandt Australian Open og var oppe som nummer fire i verden i 2020, eller ukraineren Anhelina Kalinin, der er andetseedet i indendørsturneringen i Angers.

Efter at have vundet to WTA-titler i 2021 var Tauson i februar oppe som nummer 33 i verden.

Men hun har været hårdt ramt af skader i 2022, hvor blandt andet ryggen har voldt hende problemer, og derfor kæmper hun nu med at finde tilbage på sporet i en række mindre turneringer.

I sidste uge vandt danskeren som topseedet i sikker stil en ITF-turnering i italienske Selva Gardena. Inklusive torsdagens kamp har hun nu vundet syv kampe i træk uden at afgive et eneste sæt.

I et spillemæssigt tæt første sæt var Tauson torsdag skarpest, når det for alvor betød noget.

Blinkova kom foran 3-1 efter et tidligt brud, men Tauson brød tilbage til 5-5 og vendte kort efter 0-30 til sit andet brud og 7-5.

Blinkova bed godt fra sig i andet sæt, og Tauson måtte afværge fire breakbolde i tredje parti, inden russeren slog til i femte parti og bragte sig foran 3-2.

Tauson viste dog både fysisk og mental styrke og afgjorde kampen med fire point i træk - inklusive et meget tæt sidste parti, hvor danskeren missede to matchbolde, inden hun med en god serv og en sikker flugter lukkede ned for russeren.