Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Thiago Alcantara lægger fodboldstøvlerne på hylden

Thiago Alcantara vandt Champions League en enkelt gang.
Thiago Alcantara vandt Champions League en enkelt gang.Profimedia
Fodboldspilleren Thiago Alcantara afslutter sin aktive karriere som professionel fodboldspiller.

Efter at have trænet på det legendariske ungdomsakademi La Masia i Barcelona snørede spanieren for første gang støvlerne for catalanernes professionelle hold i 2009. Efter næsten tre år og 68 kampe for Blaugrana skiftede Thiago til Bayern München.

Han spillede i alt 150 kampe for de tyske rekordmestre mellem 2013 og 2020 og vandt ligaen syv gange, DFB Cup'en fire gange og Champions League en gang.

Mange skader i Liverpool

Efter at have vundet Champions League i 2019/20-sæsonen tog Thiago til Merseyside og spillede for Liverpool FC på Anfield Road. Hans tid i England var dog præget af skader. Når han var fit, var spanieren altid med i Jürgen Klopps opstilling. Men han havde ikke helbredet til virkelig at sætte et varigt aftryk. Han fik dog stadig 68 kampe for Liverpool, ligesom for Barcelona.

I dag meddelte Thiago Alcantara, at hans ekstremt succesfulde karriere er ved at være slut. Nu vil han formentlig slappe af og se med fra sofaen, når det spanske landshold, som han har optrådt for 46 gange og scoret to mål for, spiller EM-semifinale mod Frankrig tirsdag aften og krydse fingre, ligesom mange har gjort for ham under vigtige kampe i løbet af hans karriere.

Følg med i Spanien vs. Frankrig