Tidligere OL-guldvinder blev degraderet af landstræneren: En hård besked
Men det tidligere så sikre kort i kvartetten skulle slet ikke have kørt.
Landstræner Casper Jørgensen havde byttet Norman ud med unge Carl-Frederik Bévort, og kun en skade til Rasmus Lund fik Norman ind i startformationen.
Beskeden om degraderingen var tung for 31-årige Norman.
"Det er selvfølgelig en hård besked at få, men samtidig er jeg stolt af, at jeg har været med til at promovere et miljø, hvor vi gør hinanden så gode, at man virkelig skal tage sig sammen for at være blandt de fire bedste", forklarer han.
Reaktionen fra Norman har været eksemplarisk, mener landstræneren.
"Han var rigtig ærgerlig over det. Men han har også respekteret det, været en god kammerat og bakket de andre op. Han har reageret, som han skulle, for det ville også være forkert, hvis han ikke var skuffet", lyder det fra Casper Jørgensen.
Norman følte sig helt klar til at træde til, da der alligevel blev plads til ham.
"Vi er rigtig gode til at ramme dagen alle sammen. Vi har øvet os i det i mange år. Det synes jeg generelt, vi er gode til. Om man er reserve eller ej, følger man bare holdet. Får man at vide, at man skal køre, er man lige så klar som de andre", siger han.
Den suveræne danske tid kom bag på hovedpersonerne. Stærke nationer som Italien, Australien og Storbritannien var ikke i nærheden af at køre lige så stærkt som danskerne.
Det sene afbud fra Rasmus Lund havde ellers betydet, at der ud over navnene skulle rokeres på positioner. Normans store erfaring var derfor særligt vigtig.
"Han bliver jo ikke nervøs. Han gør bare, som han har gjort i 12-13 år. Så det betyder meget", siger Casper Jørgensen.
Fredag køres den såkaldte første runde, mens finalen og bronzeduellen i 4000 meter holdforfølgelse afvikles lørdag.