Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere verdensetter lukker ned for sæsonen: Udmattet af angst og panikanfald

Frankrigs Caroline Garcia
Frankrigs Caroline GarciaReuters / Violeta Santos Moura
Den tidligere verdensetter Caroline Garcia (30) sagde, at hun har lidt af angst og panikanfald og ikke vil spille igen i denne sæson, da hun ønsker at nulstille sig mentalt og fysisk forud for 2025.

Franskmanden, som vandt WTA Finals i 2022 og nåede semifinalen i US Open samme år, sagde også, at hun ikke var i fysisk form til at afslutte den nuværende sæson, hvor hun ikke er kommet længere end til anden runde ved nogen Grand Slam.

"Fysisk har jeg presset min skulder til det yderste og forsøgt at restituere, mens jeg har konkurreret, og det fungerer bare ikke. Jeg har brug for mere tid til at hele ordentligt," skrev Garcia på X.

"Mentalt har jeg brug for en nulstilling. Jeg har brug for at komme væk fra tennissportens konstante trummerum.

"Jeg er udmattet af angsten, panikanfaldene og tårerne før kampene. Jeg er træt af at gå glip af familieøjeblikke og af aldrig at have et sted, jeg virkelig kan kalde mit hjem. Jeg er træt af at leve i en verden, hvor mit værd måles ud fra sidste uges resultater, min rangering eller mine uprovokerede fejl."

Mens hendes karriere har budt på en række højdepunkter - hun har vundet to Grand Slam-titler i double og 11 WTA-titler, herunder Cincinnati Masters - siger Garcia, at hun er blevet fikseret på det, hun ser som sine fiaskoer.

"I mit hoved har jeg hængt fast i, hvad jeg ikke har opnået. Jeg er aldrig blevet nummer et, har aldrig vundet en Slam (i single), har aldrig stået på et olympisk podium. Jeg har været inkonsekvent, ude af stand til at holde mig i top 10 i et helt år," skrev hun.

Garcia, der er nummer 36 i verden, er dog stadig fast besluttet på at komme tilbage i 2025.

"Jeg vælger at træde et skridt tilbage for nu. Jeg tager et par uger fri for at lade op, og så begynder jeg tidligt at forberede mig på 2025 - gøre mig klar fysisk, mentalt og taktisk," sagde hun.

Mental sundhed har været et varmt emne i sport og især i tennis, siden Naomi Osaka trak sig fra French Open 2021 efter at have besluttet at boykotte medieopgaver efter kampen og forklarede, at hun havde lidt af depression i næsten tre år.