Tilfreds Vingegaard-chef havde kalkuleret med tidstab: Pogacar er i rigtig god form

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tilfreds Vingegaard-chef havde kalkuleret med tidstab: Pogacar er i rigtig god form

Tilfreds Vingegaard-chef havde kalkuleret med tidstab
Tilfreds Vingegaard-chef havde kalkuleret med tidstabProfimedia
Ikke bare Jonas Vingegaard er begejstret efter 2. etape af Tour de France. Hans chefer på Visma-mandskabet er tydeligt tilfredse med, at holdets danske stjernerytter viste sig i stand til at holde Tadej Pogacar (UAE Emirates) i kort snor på den lumske etape.

Sportsdirektør Grischa Niermann var ikke blevet overrasket, hvis Pogacar havde brugt søndagen og de eksplosive stigninger mod slutningen af etapen til at tage tid på Vingegaard. Men det skete ikke.

"Vi vidste, at denne etape passede Pogacar rigtig godt, og vi havde nærmest kalkuleret med at tabe tid, om ikke andet så nogle bonussekunder."

"Det var godt for os, at de var blevet fordelt, da favoritgruppen kom til mål. At Jonas var i stand til at reagere på den måde på Pogacars angreb, er rigtig godt for os. Han så godt ud på cyklen og var virkelig stærk", siger Grischa Niermann.

Han kan se tilbage på en åbningsweekend med to vanskelige etaper, hvor det lykkedes helt at undgå tidstab.

Tadej Pogacar er ganske vist i den gule førertrøje, men Vingegaard har samme tid som sin slovenske rival.

"Jeg havde forventet, at UAE Emirates ville fyre den af i går og i dag. Vi så også, at Pogacar forsøgte i dag (søndag, red.), og at ingen andre kunne følge med. Så det var et meget, meget stærkt angreb, som også betyder, at Pogacar er i rigtig god form."

"Touren er først lige begyndt, men vi er også meget tilfredse med Jonas' form", siger Niermann.

Mandagens etape er forholdsvis flad og formentlig reserveret til sprinterne. Næste mulighed for en bjergduel mellem rivalerne til den samlede sejr kommer på tirsdag.

Her kører rytterne ind i Frankrig og skal kort efter bøvle med frygtindgydende Col du Galibier på 2642 meter.

"Det er den næste meget, meget hårde etape. Vi mener stadig ikke, at det er en etape, der passer supergodt til Jonas, og hvor han kan vinde Tour de France. Men på papiret passer den ham bedre end etapen i dag", siger Niermann.