Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tirsdagens danskeroverblik i Champions League: Højbjerg sendte franskmænd til tælling

Pierre-Emile Højbjerg scorede sæsonmål nummer fire, da han tirsdag ekspederede Marseille ud af europæisk fodbold.
Pierre-Emile Højbjerg scorede sæsonmål nummer fire, da han tirsdag ekspederede Marseille ud af europæisk fodbold.AFP
Der var flere danskere i aktion i Champions League tirsdag aften, og særligt en af dem gjorde sig bemærket med en overtidsscoring, der fik katastrofale konsekvenser for modstanderholdet.

Bayer Leverkusen 0-0 Club Brugge

Der var mulighed for at tage førstepladsen i den spændende gruppe B, da danskerklubben Club Brugge gæstede Bayer Leverkusen.

Den mulighed misbrugte belgierne dog, da de kun formåede at hive et enkelt point med hjem fra Leverkusen. For i Portugal sørgede FC Porto nemlig samtidig for at give Diego Simeone og Atlético Madrid det største spark over skinnebenet, som man nærmest kunne forestille sig, da de sendte Atlético helt ud af europæisk fodbold og samtidig overtog Club Brugges førsteplads. 

Hos belgierne var der dog halvanden times fodbold til den stærke midtbanespiller Casper Nielsen, mens Andreas Skov Olsen måtte starte kampen på bænken. 

Godt nok blev Andreas Skov Olsen sendt i aktion med lidt mere end 20 minutters spil tilbage, men heller ikke den varme offensivspiller kunne ændre på kampens lige udfald. 

I Xabi Alonsos tyske trup var det unge danske talent Zidan Sertdemir ikke at finde.

Olympique Marseille 1-2 Tottenham Hotspur

Der var drama for alle pengene i gruppe D, hvor Marseille og Tottenham mødtes samtidig med, at Sporting CP og Frankfurt dystede i Portugal. Undervejs ændrede stillingen i gruppen sig intet mindre end syv gange, men for Tottenham var opskriften på avancement egentlig meget simpel. 

Antonio Contes mandskab kunne nemlig nøjes med at spille uafgjort, og så ville de være videre til knockoutfasen. 

Pierre-Emile Højbjerg var, naturligvis, med fra start, og danskeren fik en vigtig rolle at spille. 

For franskmændene bragte sig foran i første halvlegs tillægstid, og for en stund lignede det altså, at Tottenham var på vej ud af Champions League.

Men kort inde i anden halvleg fik den franske lejesvend Clément Lenglet bragt tingene i balance, og dybt inde i kampens tillægstid gjorde Pierre-Emile Højbjerg så det onde ved Marseille, da han omsatte en fremragende omstilling til en scoring, der både sendte Tottenham på førstepladsen og Marseille helt ud af europæisk fodbold.

Franskmændene kunne nemlig have taget tredjepladsen og billetten til Europa League, hvis de havde fået et enkelt point.

Selvom han har været i forrygende form, blev det kun til 45 relativt tamme minutter for Jesper Lindstrøm tirsdag.
Selvom han har været i forrygende form, blev det kun til 45 relativt tamme minutter for Jesper Lindstrøm tirsdag.AFP

Sporting CP 1-2 Eintracht Frankfurt

Også i Lissabon var der drama i gruppe D, for i langt størstedelen af kampen, så det ud til at hjemmeholdet skulle tage en af gruppens to øverste placeringer. 

Uafgjort ville nemlig være nok for Sporting Clube de Portugal, så da Arthur Gomes bragte portugiserne foran sent i første halvleg, så det for alvor svært ud for de tyske gæster fra Eintracht Frankfurt. 

Oliver Glasner havde Jesper Lindstrøm i startopstillingen, som han i øvrigt har været i samtlige seks kampe i gruppespillet, men danskeren fandt aldrig rigtigt det sprudlende spil, han er kendt for, og i pausen blev han erstattet af Sebastian Rode. 

Fra bænken kunne Lindstrøm dog se sit mandskab fuldføre et fantastisk comeback. Først satte Daichi Kamada, der tidligere på dagen var blevet udtaget til VM for Japan, et straffespark i kassen, og med lidt mere end et kvarter tilbage gav Randal Kolo Muani så tyskerne føringen.

Den formåede de at holde til slutfløjt, hvorfor de forsvarende Europa League mestre altså snupper gruppens andenplads og er klar til knockoutfasen. Til gengæld må Sporting CP nøjes med netop Europa League.

Viktoria Plzen 2-4 Barcelona

Der var lige præcis intet andet end æren at spille om, da Barcelona mødte tjekkiske Viktoria Plzen på udebane. 

Og for danske Andreas Christensen blev det til endnu en Champions League runde uden fodbold. For siden danskeren forlod grønsværen i Milano med en ankelskade i starten af oktober, har den vigtige landsholdsstopper siddet på tribunen, når Barcelona har spillet fodbold. 

Det gjorde han altså også tirsdag aften, og dermed har 'AC' nu misset hele otte kampe i streg med VM lige om hjørnet.