Torsdagens europæiske danskeroverblik: Flere danskere kom på tavlen

En sejr bragte Christian Eriksen og United videre i Europa League, men de kunne ikke fravriste Real Sociedad førstepladsen i gruppen.AFP
Der var masser af dansk islæt i torsdagens kampe i Europa League og Conference League, og der blev sågar også scoret flere danskermål undervejs. Her får du overblikket over danskernes præstationer torsdag.

EUROPA LEAGUE

FC Midtjylland 2-0 Sturm Graz

Der var masser af dansk islæt, da FC Midtjylland tørnede sammen med østrigske Sturm Graz i noget af finaleopgør i Europa Leagues gruppe F.

Hos gæsterne var 19-årige William Bøving, der i sommer skiftede fra FC København og erstattede landsmanden Rasmus Højlund i østrigernes angreb, med fra start, men allerede i pausen måtte Bøving se sig udskiftet.

Albert Capellas havde til FC Midtjyllands startellever peget på fem danskere i form af Jonas Lössl, Stefan Gartenmann, anfører Erik Sviatchenko, samt den dynamiske offensivduo Gustav Isaksen og Anders Dreyer

Særligt de to sidstnævnte gjorde sig bemærket. Anders Dreyer scorede to gange, kampens eneste to mål, og begge gange stod Gustav Isaksen for oplægget. Sejren til midtjyderne sikrede Capellas' mandskab andenpladsen i den ekstremt spændende gruppe, hvor alle fire hold sluttede på otte point.

Undervejs blev yderligere fire danskere skiftet ind for hjemmeholdet: Valdemar Andreasen, Gustav Christensen, Nicolas Dyhr og Oliver Sørensen.

Feyenoord 1-0 Lazio

I den anden kamp i gruppe F blev skæbnen hård ved Maurizio Sarris Lazio-mandskab, der med et smalt nederlag i Rotterdam måtte se Feyenoord løbe med sejren og førstepladsen i gruppen efter en scoring midt i anden halvleg, der skulle igennem et længere VAR-check for at sikre, at der ikke var begået et frispark mod italienernes målmand, Ivan Provedel.

Feyenoords 25-årige danske forsvarsspiller, Jacob Rasmussen, har haft svært ved at finde spilletid, efter han startede sæsonen som fast mand. I hollændernes seneste 12 kampe er det blot blevet til tre optrædener for Rasmussen, der måtte se samtlige 90 minutter fra bænken torsdag.

Real Sociedad 0-1 Manchester United

Christian Eriksen var, naturligvis, at finde i Erik ten Hags startopstilling torsdag, som han har været det i fem ud af seks gruppespilskampe i årets Europa League turnering.

Ude mod spanske Real Sociedad fik den danske landsholdsprofil lov at spille 81 minutters fodbold, inden han blev udskiftet til fordel for brasilianske Fred.

Manchester United vandt kampen med et enkelt mål, men det var ikke nok til at vippe baskerne væk fra gruppens førsteplads. Eriksen og United ender derfor som toere i gruppe E.

Trabzonspor 1-0 Ferencvaros

I Trabzon gjorde Trabzonspor det, de skulle, for at forsøge at sikre videre avancement i Europa League.

Jens Stryger Larsen var med fra start og spillede samtlige 90 minutter for tyrkerne, der slog Ferencvaros med 1-0.

Ungarerne, der blandt andet har det tidligere AGF-flop Ryan Mmaee på holdet, løb dog med puljens førsteplads, mens andenpladsen gik til Monaco, der overbevisende slog Røde Stjerne. Derfor ender Jens Stryger Larsens mandskab som treere i puljen, hvorfor de kan se frem til Conference League fodbold i foråret.

Braga 2-1 Malmö

Den forhenværende danske landstræner og nuværende Malmö-chef, Åge Hareide, havde peget på to danskere til sin startopstilling, da Malmö torsdag mødte Braga på portugisernes karakteristiske hjemmebane, hvor en klippevæg udgør den ene endetribune.

For svenskerne var der dog ikke så meget at spille om, da Åge Hareide, der til vinter indstiller karrieren som fodboldtræner endegyldigt, kom til opgøret med lige præcis nul point på kontoen.

Sådan er det stadig, for hverken Anders Christiansen eller Søren Rieks, der begge fik 90 minutter før Malmö, kunne ændre på kampens udfald. Jonas Knudsen så hele kampen fra Malmö-bænken.

Royale Union SG 0-1 Union Berlin

Union Berlin havde behov for en sejr ude mod den belgiske kometklub Royal Union Saint-Gilloise, og Frederik Rønnow var vanen tro at finde i startopstillingen hos den tyske hovedstadsklub.

Sejren blev grundlagt efter allerede otte minutter, da Sven Michel bragte udeholdet i front, og kort før pausen måtte Frederik Rønnow diske op med en klasseredning for at forhindre belgierne i at udligne.

Redningen kostede dog formentlig for Rønnow og Union Berlin, for i pausen måtte danskeren udgå med en skade.

Fra bænken kunne han dog se sin målmandskollega, Lennart Grill, holde buret rent i kampens sidste 45 minutter, og dermed snupper Rønnows mandskab andenpladsen i gruppen foran portugisiske Braga.

Bodø/Glimt 1-2 PSV Eindhoven

To danskere var at finde i Bodø/Glimts startopstilling, da de hjemme, lidt nord for polarcirklen, havde besøg af hollandske PSV Eindhoven.

Både AGF's rekordsalg, Albert Grønbæk, og den forhenværende Midtjylland-forsvarer Japhet Sery Larsen var med for nordmændene, der dog kunne se de hollandske gæster gå fra banen med en etmålssejr.

Andetsteds besejrede Arsenal dog Bo Henriksens schweiziske FC Zürich, og dermed tog Bodø/Glimt trods nederlaget gruppens tredjeplads, der giver adgang til Conference League.

Grønbæk spillede 90 minutter, mens Sery Larsen gik fra banen et kvarter før tid.

CONFERENCE LEAGUE

AZ Alkmaar 2-1 Dnipro-1

Den 23-årige danske spydspids Jens Odgaard er i glimrende målform i denne sæson. Torsdag startede han inde for AZ Alkmaar, da de hjemme mødte ukrainske Dnipro-1.

Her spillede danskeren lidt mere end en times fodbold, og undervejs satte han sæsonscoring nummer otte i nettet.

Scoringen hjalp hollænderne til en etmålssejr over de ukrainske gæster, og sejren sikrer AZ gruppens førsteplads foran lige netop Dnipro-1.

Cluj 1-0 Ballkani

Det ser ikke for godt ud for Vito Hammershøj-Mistrati i rumænske Cluj. Danskeren spillede i november blot 64 minutters fodbold, hvoraf de 57 kom i den rumænske pokalturnering.

Ofte er den forhenværende Randers-midtbane end ikke i Clujs kamptrup, men det var han dog torsdag aften, da Cluj besejrede kosovoske Ballkani med 1-0.

Hammershøj-Mistrati måtte dog se alle 90 minutter fra bænken. Til gengæld kan han glæde sig over, at Cluj med sejren er klar til knockoutfasen, da rumænerne løber med andenpladsen i gruppe G efter tyrkiske Sivasspor, der torsdag spillede lige op med tjekkiske Slavia Prag.

Gent 4-0 Molde

Der var avancement på spil i kampen mellem belgiske Gent og norske Molde - og der var en dansker på hver sin side af opgøret.

For det belgiske hjemmehold startede den tidligere Brøndby-spiller Andrew Hjulsager, mens den forhenværende Nordsjælland-forsvarer Benjamin Hansen var med hos nordmændene.

Og det blev Hjulsager, der trak det længste strå i den duel. Godt nok blev offensivspilleren pillet ud efter 71 minutter, men inden da havde han bragt Gent på sejrskurs med sin scoring til 1-0.

Den scoring fik nordmændene aldrig fulgt op på. I stedet scorede Gent tre mål mere og løb med andenpladsen i gruppe F efter Djurgårdens IF på førstepladsen. Hjuslager kan dermed se frem til knockoutfodbold til foråret.

Köln 2-2 Nice

Også i Nordrhein-Westfalen var der danskerduel, da tyske Köln fik besøg af franske Nice.

Begge hold havde nemlig danskere i startopstillingen, og begge danskere fik såmænd lov til at spille halvanden times fodbold.

Kristian Pedersen var således at finde i hjemmeholdets startopstilling, mens Kasper Schmeichel vogtede buret hos de gæstende franskmænd. Mads Bech Sørensen sad desuden på Nice-bænken hele kampen.

Danskerduellen endte i et remis, men Kristian Pedersen gjorde sig positivt bemærket med et oplæg til 1-2 kort inde i anden halvleg, efter Nice havde taget en tomålsføring før pausen.

Det uafgjorte resultat kunne kun bruges for Kasper Schmeichel og Mads Bech Sørensen, for et point var ikke nok for Köln, der ender som treere i puljen, der bliver vundet af netop Nice. Andenpladsen indtager serbiske Partizan, der fik et vigtigt point mod tjekkiske Slovácko.

Silkeborg 0-2 Anderlecht

I Silkeborg kunne det nærmest ikke blive mere dansk. Silkeborgensernes danske cheftræner, Kent Nielsen, havde valgt ti danskere til startopstillingen, hvor kun islandske Stefán Teitur Thórdarson brød stimen af Dannebrogsflag i opstillingen.

Larsen, Sonne, Salquist, Felix, Engel, Brink, Kusk, Jørgensen, Helenius og Klynge kunne dog se de belgiske gæster fra Anderlecht bringe sig foran efter 20 minutters spil, og blot fem minutter efter gjorde sidstnævnte, Anders Klynge, sig uheldigt bemærket, da han trak i nødbremsen, hev profilen Yari Verschaere i græsset, uheldigvis som sidste mand.

Aktionen udløste et rødt kort, og så havde Silkeborg IF noget af en opgave foran sig i anden halvleg.

Med en mand i undertal imponerede Silkeborg dog stort og havde flere fine muligheder for at få udlignet. Særligt Kasper Kusk stod for en stor afbrænder, før indskiftede Søren Tengstedt, tidligere AaB og AGF, også stod for en afbrænder kort før tid.

Foruden Tengsted blev Tonni Adamsen, Alexander Lind og Pelle Mattsson bragt i spil for Silkeborg, der dybt inde i overtiden kunne se indskiftede Benito Raman afgøre kampen med en scoring for belgierne.

Dermed er Silkeborg færdige i Conference League.