Trods klar overvægt i spil og chancer måtte Manchester United nøjes med 2-2 mod Leeds

Marcus Rashford var igen på pletten for Manchester United
Marcus Rashford var igen på pletten for Manchester UnitedPhoto by Oli SCARFF / AFP
Leeds var foran med 2-0, men så vågnede hjemmeholdet op til dåd, og Manchester United havde måske endda fortjent at vinde. Leeds fik et uventet point med hjem, fra et opgør der endte 2-2.

Værterne var i fin form med sejre i deres seneste fire kampe på tværs af alle turneringer, mens Leeds netop havde fyret deres manager Jesse March.

Den nye midlertidige mand i spidsen for Yorkshire-klubben, Michael Skubala, havde heller ikke fundet plads til Rasmus Nissen Kristensen, ligesom Christian Eriksen var fraværende hos Manchester United grundet en skade. Casemiro var også fraværende for hjemmeholdet grundet hans røde kort mod Crystal Palace.

Leeds fik en drømmestart da Wilfried Gnonto med kort aftræk sendte bolden i det korte hjørne bag David De Gea, inden kampuret havde rundet et minut. Gæsterne var bedst fra start, men langsomt kom værterne tilbage i opgøret.

Kampens indledning viste virkeligt hvordan de to klubber har en historie med flere hadske opgør, og publikum på Old Trafford sang igennem.

Den nye dreng i Manchester, Marcel Sabitzer havde en fin mulighed efter et lille kvarter, men evnede ikke at holde bolden nede. Kort efter var unge Alejandro Garnacho endnu tættere på, men Leeds holdt stand.

Uheldene regnede dog ned over Leeds, der allerede midtvejs i 1. halvleg måtte foretaget sin anden udskiftning grundet skader, og det efterlod Skubala med begrænsede muligheder fremadrettet.

Argentinske Garnacho var livlig i 1. halvleg og fik en afslutning reddet af en forsvarer, da Garnacho ellers havde rundet keeper Illan Meslier i Leeds-målet.

Gæsterne red stormen af resten af 1. halvleg, der var præget af mange dueller og et hæsblæsende tempo.

Stats på første halvleg mellem Manchester United og Leeds
Stats på første halvleg mellem Manchester United og LeedsFlashscore

Historien gentog sig mere eller mindre i 2. halvleg. Leeds kom ud som skudt ud af en kanon, og fordoblede hurtigt sin føring. Indskiftede Crysencio Sommerville afsluttede fra en spids vinkel, og via foden på Raphael Varane stod den pludseligt 2-0 til gæsterne.

Manchesterspillerne appellerede for hånd på bolden i opspillet men forgæves.

Efter en times tid forsøgte manager ten Hag at spille ud fra bænken med et frisk pust til offensiven, der blandt andet gjorde at topscorer Marcus Rashford rykkede ind som frontangriber.

Godt set af Erik ten Hag, for få minutter senere havde den engelske landsholdsspiller reduceret på et flot hovedstød. Et studie i timing og præcision.

Leeds var millimeter fra at svare igen med det samme. Brenden Aaronson fandt en hul i muren på et frispark, og sparket tog stolpen inden den røg tilbage i spil. Leeds havde en kort opblomstring, inden hjemmeholdet for alvor kom tilbage.

Indskiftede Jadon Sancho, der har været så grueligt meget igennem sendte Old Trafford på benene, da han sendte bolden i nettet i en situation hvor Meslier ikke så alt for overbevisende ud. Han fik dog revanche kort efter, med en flot redning på et hovedstød fra Varane.

Kampen fadede herefter lidt ud, og det virkede som om Manchester løftede foden fra speederen, men det var stadig hjemmeholdet der skabte mest.

Leeds kæmpede heroisk for deres ene point som kan vise sig vigtigt i bundstriden, og som ville give en god start for deres nye chef. Trods optræk til en sent matchvindermål fra Manchester United lykkedes det også for gæsterne at holde hjemmeholdet fra fadet.

Et medrivende opgør endte med 2-2
Et medrivende opgør endte med 2-2Flashscore