TTH Holstebro overrasker mod Fredericia.
TTH Holstebro overrasker mod Fredericia.Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
TTH Holstebro åbnede sin ligasæson med en overraskende sejr over Fredericia.

Efter flere sæsoner, hvor man har flirtet med nedrykning, er TTH Holstebro kommet lovende fra land i den nye sæson.

Fredag slog holdet således overraskende sidste sæsons sølvvinder, Fredericia HK, med 29-28 efter en scoring af Nikolaj Markussen i de døende sekunder.

Også keeper Sander Heieren blev meget afgørende med en redning fra gæsternes store profil Mads Kjeldgaard i sidste minut.

TTH Holstebro spillede generelt en flot kamp, men sled som gæsterne i første halvleg gevaldigt med sit offensive spil.

I anden halvleg løsnede kampen langt mere op, og det passede i første omgang værterne bedst. Flere gange førte hjemmeholdet med tre mål, inden Fredericia mere som forventet strammede op.

Østjyderne forvandlede 12-15 til 19-17 efter sin bedste periode, og den stod også 21-19 til Fredericia, inden en meget afvekslende og højspændt slutfase hvor TTH igen tilkæmpede sig et overtag.

Den svenske højreback Edwin Aspenbäck fik en fremragende debut i den bedste danske liga med syv scoringer og seks assister for TTH.

Men også Markussen var med sine seks træffere en afgørende figur - især i slutsekunderne, hvor han tog ansvaret og levede op til det.