Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk danskerklub forventes at få afgjort deres videre skæbne i dag ved voldgiftsretten

Tysk danskerklub forventes at få afgjort deres videre skæbne i dag ved voldgiftsretten
Tysk danskerklub forventes at få afgjort deres videre skæbne i dag ved voldgiftsrettenPhoto by Cathrin Mueller / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Handball Sport Club Hamburg står over for en afgørende udfordring efter at have fået afvist deres licens til næste sæson i Håndbold Bundesligaen. Dermed kan Casper U. Mortensens klub ende med en tvangsnedrykning.

Den 17. april uddelte Bundesligaen licenserne for sæsonen 2024/25. Mens 35 klubber fik deres licenser, blev HSV Hamburgs licens betinget af, at de skulle lukke et likviditetsgab inden den 3. maj 2024. Det skriver mediet Handball-World.

Klubben arbejdede tæt sammen med ligaen, og var optimistiske omkring deres evne til at skrabe pengene ind, samt indsende de nødvendige dokumenter.

Administrerende direktør, Sebastian Frecke, var fortræstningsfuld i forhold til at klubben kunne opfylde kravene, men Bundesligaens licenskommission vurderede, at dokumentationen ikke blev fremlagt rettidigt.

Det viste sig, at en væsentlig investering fra en investor først blev registreret efter fristens udløb, hvilket kan have været årsagen til afvisningen.

Efter afvisningen indgav HSV Hamburg en klage, som også blev afvist af ligaen.

Klubben valgte derefter at tage sagen til en voldgiftsret, overbeviste om, at de havde opfyldt betingelserne for licensen. Voldgiftsretten, bestående af tre medlemmer, hvor hver part udpeger en advokat, og en retsformand vælges i fællesskab, forventes at træffe en afgørelse senere torsdag.

Afgørelsen fra denne ret vil være bindende, hvilket betyder, at der ikke kan appelleres til en statslig domstol.

Hvis voldgiftsretten ikke giver HSV Hamburg licensen, vil klubben ikke kunne spille i 1. Bundesliga næste sæson. Da HSV Hamburg kun har søgt licens til 1. liga, kan klubben potentielt ende i den regionale liga, hvilket vil være et stort tilbageslag. Alternativt har klubben søgt licens til 3. liga som en backup-plan.

Denne situation har også konsekvenser for nedrykning og oprykning i ligaen. Hvis licensafslaget står ved magt, vil det betyde, at færre hold rykker ned fra både 1. og 2. Bundesliga, hvilket kan give klubber som Bergische HC en uventet chance for at blive i ligaen, selvom de oprindeligt var placeret til nedrykning.

På trods af den usikre fremtid fortsætter HSV Hamburg med at spille deres resterende kampe i sæsonen. Træner Torsten Jansen understregede, at holdet vil fortsætte med at kæmpe for hver sejr. 

HSV Handball vandt onsdag aften hjemme over Eisenach med 33-29, og spiller deres sidste kamp søndag ude mod Ballingen.