Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk servekanon sender Nadal ud i første runde i måske sidste French Open

Tysk servekanon sender Nadal ud i første runde i sidste French Open
Tysk servekanon sender Nadal ud i første runde i sidste French OpenProfimedia
Spanske Rafael Nadal fik ikke det gensyn med French Open, som han havde håbet på, da han trods fremragende tennis tabte til vinderen af Italian Open, tyskeren Alexander Zverev tabte i tre sæt 3-6, 6-7, 3-6

For første gang har Rafael Nadal efter sit nederlag til Alexander Zverev tabt to kampe i træk på grus.

Der var glimt af fortidens klasse, og Court Philippe-Chatrier sydede og boblede, som om der var tale om en finale.

Men den 14-foldige French Open-mester, Rafael Nadal, kæmpede mod overmagten og tabte mandag 3-6, 6-7, 3-6 til tyske Alexander Zverev i sin måske sidste kamp i favoritturneringen.

Det skete i første runde, hvor Nadal, der fylder 38 år om en uge, på uvant vis stillede op som useedet og efter en mindre heldig lodtrækning mødte fjerdeseedede Zverev i en kamp, der på mange måder blev historisk.

Det var uroligt nok første gang i en meget lang og glorværdig karriere, at Nadal tabte to kampe i træk på grusunderlaget.

Det første nederlag i stimen var mod polske Hubert Hurkacz i anden runde af Italian Open for et par uger siden.

Zverev blev desuden den kun tredje spiller til at besejre Nadal i French Open. Kun Novak Djokovic to gange og svenske Robin Söderling i 2009 havde tidligere formået at knække den spanske gruskonge i Paris.

Med mandagens nederlag hedder Nadals statistik nu 112 sejre og 4 nederlag i French Open.

Zverev var tæt på den værst tænkelige modstander for Nadal i første runde. Tyskeren kom med en frisk sejr i Italian Open, hvor han kun afgav ét sæt i seks kampe, og mandag viste han igen høj, høj klasse.

Den 27-årige tysker lagde fra land med et rent brud, og da især førsteserven fungerede til topkarakter, var kursen sat mod en sætsejr på 6-3, der kom i hus efter endnu et brud, selv om Nadal fightede forbilledligt.

Nadal havde langt størstedelen af de omkring 15.000 fremmødte på Court Philippe-Chatrier med sig. De gav for alvor lyd fra sig, da spanieren brød til 3-2 i andet sæt og siden servede sig på 4-2.

Især fysisk har Nadal haft problemer i de seneste år, og skader er hovedårsagen til, at han er raslet ned som nummer 275 i verden.

Spillemæssigt demonstrerede han dog mandag, at niveauet stadig kan ramme de helt høje toner. Desværre for ham blev det bare for urytmisk mod den bomstærke tysker.

Zverev udstillede i perioder, at fighteren Nadal ikke har samme bevægelighed, som da han vandt 39 kampe og fem titler i træk ved French Open fra 2010 til 2014.

Andet sæt blev sendt i tiebreak efter et rent tysk brud, da Nadal servede for sættet, og en dybt koncentreret Zverev lod her spanieren lavede et par store og afgørende fejl.

Niveauet kun steg i tredje sæt, hvor der var hård kamp om hver eneste bold, hvilket resulterede i et hav af breakbolde og neglebidende spænding.

Nadal brød til 2-0, men Zverev svarede straks tilbage, og da tyskeren også brød til 4-3, var matchen afgjort, selv om Nadal på ingen måde lagde sig ned.