Tyskland brød svensk forbandelse trods at danske dommere udviste deres største stjerneProfimedia
Tyskland fik udvist deres største stjerne Juri Knorr i første halvleg af kampen mod Sverige i herrernes håndboldturnering af de danske håndbolddommere Mads Hansen og Jesper Madsen. Men alligevel lykkedes det Tyskland at få deres første sejr over Sverige i otte år i en betydningsfuld kamp, da de sejrede 30-27 i deres første kamp ved OL.

Det var specielt det stærke tyske forsvar med målmand Andreas Wolff i spidsen, der sikrede den vigtige sejr. Renars Uscins med otte mål og anfører Johannes Golla med fem var topscorere for tyskerne foran 5765 tilskuere.

Sidste gang Tyskland slog svenskerne var ved OL i Rio i 2016. Dengang var lød sejren på 32-29 i åbningskampen - i sidste ende endte det med bronze til tyskerne i en turnering, hvor Danmark blev olympiske mestre.

"Vi har et ungt, sultent hold, som har et stort talent, men som allerede har kvaliteten til at slå de store drenge," sagde Gislason før kampen. De overbevisende sejre i forberedelserne mod europamestrene Frankrig, Ungarn og modstanderne i den indledende runde, Japan, har givet det tyske hold ekstra selvtillid.

Tyskerne blev ellers handicappede i første halvleg, da Juri Knorr blev udvist, da han ramte Albin Lageergren med en albue under en forsvarsaktion.

Men trods Knorrs udvisning lykkedes det altså tyskerne at køre sejren i land.