Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

UEFA undersøger Barcelona i sag om dommerbestikkelse

UEFA undersøger Barcelona i sag om dommerbestikkelse
UEFA undersøger Barcelona i sag om dommerbestikkelseProfimedia
Det Europæiske Fodboldforbund UEFA har igangsat en efterforskning af FC Barcelona i en sag om mulig dommerbestikkelse.

Det oplyser UEFA ifølge nyhedsbureauerne AFP og NTB.

I forvejen har spanske anklagere beskyldt FC Barcelona for korruption i sagen, der drejer sig om betalinger til et selskab tilhørende en tidligere højtstående person i dommerkomitéen under Det Spanske Fodboldforbund.

Overførslerne på samlet 1,4 millioner euro (10,4 millioner kroner) skulle være sket fra 2016 til 2018. Det fortalte radiostationen Cadena Ser i februar.

To tidligere klubpræsidenter i FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu og Sandro Rossell, samt den tidligere næstformand i dommerkomitéen Jose Maria Enriquez Negreira, er anklaget for korruption, skrev AFP tidligere i marts.

Barcelona har tidligere selv oplyst, at man har brugt den daværende næstformand i dommerkomitéen som konsulent.

Jose Maria Enriquez Negreira leverede tekniske rapporter, blandt andet på video. Derudover bidrog han med informationer om talenter fra andre klubber i Spanien.

Ifølge FC Barcelona er det "normal praksis" for fodboldklubber at lave den slags aftaler. Samarbejdet blev stoppet i 2018, fordi klubben skulle reducere sine udgifter.

Barcelona risikerer ifølge La Ligas præsident, Javier Tebas, ikke en sportslig straf, da sagen er fem år gammel.

"Vi skal med det samme gøre det klart, at det ikke er muligt at sanktionere sportsligt, fordi der er gået fem år. Vi har allerede undersøgt det", sagde Tebas i februar.