Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ugandisk OL-atlets morder også død af forbrændinger

Cheptegei blev dræbt efter at være vendt tilbage fra OL
Cheptegei blev dræbt efter at være vendt tilbage fra OLFerence Isza / AFP
Den tidligere partner til den ugandiske atlet Rebecca Cheptegei (33), som er anklaget for at have dræbt hende ved at overhælde hende med benzin og sætte ild til hende, er død af de forbrændinger, han pådrog sig under angrebet, oplyser det kenyanske hospital, hvor han blev behandlet, tirsdag.

Cheptegei, som deltog i maratonløbet ved OL i Paris, blev forbrændt på mere end 75 % af kroppen under angrebet den 1. september og døde fire dage senere.

Hendes tidligere kæreste, Dickson Ndiema Marangach, døde mandag kl. 19.50 (17.50 dansk tid), siger Daniel Lang'at, talsmand på Moi Teaching and Referral Hospital i Eldoret i det vestlige Kenya, hvor Cheptegei også blev behandlet og døde.

"Han døde af sine skader, de forbrændinger, han pådrog sig," sagde Lang'at til Reuters.

Cheptegei, som blev nummer 44 i Paris, er den tredje elitesportskvinde, der er blevet dræbt i Kenya siden oktober 2021. Hendes død har sat fokus på vold i hjemmet i det østafrikanske land, især inden for løbemiljøet.

Rettighedsgrupper siger, at kvindelige atleter i Kenya er i høj risiko for at blive udnyttet og udsat for vold af mænd, der er tiltrukket af deres præmiepenge, som langt overstiger de lokale indkomster.

Næsten 34 % af kenyanske piger og kvinder i alderen 15-49 år har været udsat for fysisk vold ifølge regeringsdata fra 2022, og gifte kvinder er særligt udsatte. Undersøgelsen fra 2022 viste, at 41% af de gifte kvinder havde været udsat for vold.

På verdensplan bliver en kvinde dræbt af en person i sin egen familie hvert 11. minut ifølge en UN Women-undersøgelse fra 2023.

Omtaler