Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ugandisk OL-deltager kæmper for sit liv efter brandangreb

Rebecca Cheptegei er fotograferet, da hun konkurrerede ved De Olympiske Lege i Paris 2024 i sidste måned.
Rebecca Cheptegei er fotograferet, da hun konkurrerede ved De Olympiske Lege i Paris 2024 i sidste måned.Profimedia/ČTK/Imago Sportfotodienst/Gladys Chai von der Laage
Den ugandiske langdistanceløber Rebecca Cheptegei kæmper stadig for sit liv efter at være blevet sat i brand af en kenyansk mand blot få uger efter sin deltagelse i OL i Paris. Den 33-årige atlet bliver behandlet på Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) i den kenyanske by Eldoret i Rift Valley efter søndagens angreb.

Cheptegei fik forbrændinger på 80 procent af kroppen, fortalte hospitalets fungerende direktør Owen Menach tirsdag og sagde, at der blev gjort alt for at redde hendes liv.

Politiet fortæller, at en mand identificeret som Dickson Ndiema Marangach havde overhældt Cheptegei med benzin og sat ild til hende i hendes hjem i Endebess i det vestlige Trans-Nzoia amt.

Der var ingen officiel medicinsk opdatering fra hospitalet onsdag.

Men en medicinsk rådgiver på hospitalet, som talte med AFP på betingelse af anonymitet, da de ikke har tilladelse til at tale med pressen, siger, at hendes tilstand er blevet forværret.

"Cheptegei har udviklet en bakteriel infektion med sepsis på grund af de alvorlige skader på maven og den nederste del af kroppen," udtaler rådgiveren.

Den øverste embedsmand i det kenyanske sportsministerium, Peter Tum, udtaler onsdag, at både den ugandiske og den kenyanske regering er involveret i hendes pleje.

"Der arbejdes på at sikre, at atleten, som er indlagt i Eldoret, bliver fløjet til Nairobi for at få specialiseret behandling," kommer det fra Tum i et lokalt tv-interview uden at give yderligere detaljer.

Døtre var vidne til angreb

Kenyanske medier rapporterer, at en af Cheptegeis døtre var vidne til overfaldet i sin mors hjem.

"Han sparkede mig, mens jeg forsøgte at komme min mor til undsætning," siger hun ifølge kenyanske The Standard.

"Jeg råbte straks om hjælp og tiltrak en nabo, som forsøgte at slukke flammerne med vand, men det var ikke muligt," siger pigen, hvis navn ikke er blevet nævnt.

Ifølge The Standard har Cheptegei to døtre på ni og 11 år.

Marangach blev også såret i hændelsen og fik 30 procent forbrændinger på kroppen. Politiet beskrev ham oprindeligt som Cheptegeis partner, men Cheptegeis far fortæller lokale medier, at hans datter er gift med en ugandisk mand, som ikke befandt sig i Kenya.

Cheptegei deltog i kvindernes maratonløb ved legene i Paris 11. august, hvor hun blev nummer 44.

Angrebet på Cheptegei kommer to år efter, at den kenyanskfødte atlet Damaris Mutua blev fundet død i Iten, et verdensberømt løbekvarter i Rift Valley.

I 2021 blev den rekordstore kenyanske løber Agnes Tirop, 25, fundet knivdræbt i sit hjem i Iten i 2021. Hendes fraseparerede mand er tiltalt for mordet på hende. Han har benægtet anklagerne.

De seneste tal fra Kenya National Bureau of Statistics, som blev offentliggjort i januar 2023, viste, at 34 procent af kvinderne i landet har oplevet fysisk vold, siden de fyldte 15 år.