Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ukendte klubber og et ufatteligt lodtræknings-held. Lær alt om Danmarks første VM-modstander

Målmanden Jef Lettens er belgiernes største profil
Målmanden Jef Lettens er belgiernes største profilProfimedia
Det er en af håndboldsportens absolutte miniputter, som Danmark brager ind i, når Nikolaj Jacobsens mandskab fredag aften indleder deres titel-forsvar mod Belgien i Malmö Arena

Sidste gang Danmark mødte Belgien var helt tilbage i 1973, hvor man vandt 32-11, og det er nok ikke umuligt, at Danmark tildeler belgierne et nederlag af lignende størrelse fredag aften.

Det er første gang nogensinde, at belgierne er med til en slutrunde, og der skulle også et helt ufatteligt lodtrækningheld til for at det kunne lade sig gøre.

Belgierne gik igennem den europæiske kvalifikation uden at imponere i den indledende gruppe, og så fik de en ganske nydelig skalp med sejr over Slovakiet i den følgende runde. 

Dermed var belgierne klar til Playoff-runden, hvor de potentielt kunne være løbet ind nationer som Island, Kroatien eller Tyskland, men da de i stedet trak Rusland, som jo som bekendt er udelukket fra al international sport grundet krigen i Ukraine, så var belgiernes sensationelle kvalifikation en realitet. 

Truppen består af spillere, som tjener til dagen og vejen i den hollandske og belgiske liga samt hos lavere rangerede hold i Frankrig og Tyskland. Undtagelsen er den 32-årige målmand, Jef Lettens, som havde en redningsprocent på mere end 40, da Belgien slog Slovakiet i den afgørende kamp om VM-billetter.

Lettens er førstevalget i øjeblikkets nr. 7 i den franske liga, Fenix Toulouse og betegnes af holdets tekniske direktør Michel Kranzen som holdets svar på Real Mardids belgiske fodbold-keeper Thibaut Coutois. 

Belgien har spillet tre testkampe siden nytår, hvor de har mødt Polen (18:29), Iran (35:31) og Marokko (30:28), og på trods af, at belgierne står over en sand håndbold-gigant, når de møder Danmark, er troen på egne evner stor blandt de belgiske spillere. 

"Ved VM i fodbold så vi, at Saudi-Arabien i gruppespillet slog Argentina, der senere blev verdensmestre. Hvorfor skal vi (Belgien, red.) ikke også kunne gøre det? Det er måske meget u-belgisk, men vi skal tro på vores chancer", siger Michel Kranzen således. 

Han bakkes op af holdets venstre fløj, Nick Braun, der spiller i den tyske 3. Bundesliga for  HSG Krefeld Niederrhein: "For mig er dette et kæmpe højdepunkt. Det er første gang i Belgiens historie, at vores landshold har kvalificeret sig til en stor turnering, siger Nick Braun of fortsætter: "Selvom vi starter med det samme mod danskerne, som har topspillere i deres trup, ønsker vi at være den store overraskelse i gruppen og derfor rejser vi til Malmø med det mål at nå næste runde."

Trods selvtilliden understreger belgierne dog, at man frygter danskerne, og måske især Mikkel Hansen: "Hansen er et bæst til træning og en skarpskytte i kamp. Det er ligegyldigt, hvordan han skal score, så skal han nok score. Effektive bolde er en del af Hansens arsenal", fortæller Kranzen.

Danmark og Belgien mødes fredag kl. 20.30 i Malmö Arena.