Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

USA blæser Brasilien omkuld og er i semifinalen i basketball

Lebron James fra USA og Kevin Durant fra USA i aktion mod Bruno Caboclo
Lebron James fra USA og Kevin Durant fra USA i aktion mod Bruno CabocloReuters
USA skruede op for stilen, men kom aldrig ud af første gear og tromlede forbi Brasilien 122-87 tirsdag og er klar til semifinalen ved OL i Paris.

Den rutinemæssige sejr holder USA på sporet af en femte guldmedalje i træk, og lægger op til et spændende møde med Serbien, som gik videre med en overtidssejr over Australien.

Kampen bliver en gentagelse af guldmedaljefinalen ved sommerlegene i Rio i 2016, og her vil USA's LeBron James, som fire gange er blevet kåret til NBA's mest værdifulde spiller, møde den regerende tredobbelte MVP Nikola Jokic.

Frankrig møder Tyskland i torsdagens anden semifinale.

Mens Brasilien aldrig så ud til at være en trussel mod kvartfinalen, så det heller ikke ud til, at USA ramte topgearet, eller overhovedet kom ud af cruise control.

Brasilien - USA kampstatistik
Brasilien - USA kampstatistikFlashscore

De mægtige amerikanere diskede op med lige nøjagtig nok sjov og ballade, til at holde de mange tilskuere i gang i en opvisning, der var lige så meget underholdning som sport.

Der var intet af den elektricitet, der fyldte Bercy timer tidligere, da Frankrig og Canada kastede sig ud i en underholdende, fysisk kamp med højt tempo, som fik bygningen til at gynge fra tipoff til buzzer.

Efter at have opbygget en føring på 33-21 i første kvartal efterfulgt af en 7-0-føring i starten af andet kvartal, tog USA foden af speederen, men førte alligevel 63-36 ved pausen.

Da der ikke længere var tvivl om udfaldet, kørte USA i mål, hvor alle spillere kom på pointtavlen, anført af Devin Booker med 18, Anthony Edwards med 17 og LeBron James med 12.

Kevin Durant scorede 11 point og blev dermed USA's førende OL-scorer nogensinde, både mand og kvinde.