Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

USA's kvinder fordobler seertal fra åbningskampen ved sidste VM

USA's kvindelandshold trak mere end fem millioner tv-seere til deres åbningskamp mod Vietnam.
USA's kvindelandshold trak mere end fem millioner tv-seere til deres åbningskamp mod Vietnam.Saeed Khan/AFP
Flere tegn fra årets fodbold-VM for kvinder i Australien og New Zealand tyder allerede på, at kvindesiden af den populære sport har fået vokseværk.

Og i USA er der også betydeligt mere opmærksomhed omkring turneringen, end der før har været, viser de nyeste seertal fra USA's første kamp i turneringen, som endte med en 3-0-sejr over Vietnam.

Her så 5,3 millioner mennesker med i USA, fortæller mediegiganten Fox, der ejer rettighederne til at vise turneringen i landet.

Og selv om sejren var mindre komfortabel, end da USA's kvinder slog Thailand 13-0, var seertallet cirka fordoblet fra den kamp, hvor 2,7 millioner så med.

Det er dog ikke umuligt, at stigningen ikke udelukkende skyldes en stigning i interesse for kvindesiden af fodbold.

Mens åbningskampen i 2019 blev vist midt på dagen på en tirsdag, hvor en lang række mennesker kunne forventes at være på arbejde, havde 2023-åbningskampen mod Vietnam fået plads midt i bedste sendetid.

Til gengæld har interessen for kampen fået kamp til stregen af en anden stor fodboldbegivenhed, da herreholdet Inter Miami omkring samme tid kunne give en længe ventet debut til argentinske Lionel Messi.

Argentineren vandt desuden kampen for sit hold med en perle af et frispark langt inde i kampens tillægstid.