Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Van der Poel håber stadig på VM trods rygproblemer: Bliver bedre af dage på landevejen

Trods rygproblemer er det lykkedes Mathieu van der Poel at vinde fire cyklecrossløb i denne sæson.
Trods rygproblemer er det lykkedes Mathieu van der Poel at vinde fire cyklecrossløb i denne sæson.Profimedia
I disse dage er Mathieu van der Poel på træningslejr med sit hold, og dagene på landevejene er, modsat de strabadserende omgange på cyklecrossbanerne, guf for hollænderens ryg, der har drillet superstjernen i de seneste uger.

Da Wout van Aert søndag gav Mathieu van der Poel baghjul i det traditionsrige cyklecrossløb i Zonhoven, var det med hele to styrt undervejs for den hollandske superstjerne. Normalt er van der Poel nærmest sikkerheden selv på en crosscykel, men hollænderen forklarede efterfølgende, at han havde problemer med ryggen, hvilket gjorde det svært at fokusere, selvsagt et stort problem i en disciplin, hvor koncentration er enormt vigtigt. 

Rygproblemer har van der Poel haft i et længere stykke tid. Da der i sommeren 2021 blev afholdt OL i Tokyo, sigtede den 27-årige hollænder efter olympisk guld på mountainbiken, men også her røg van der Poel i jorden, da han på første runde havde et spektakulært styrt. Her landede hollænderen hårdt på ryggen, og lige siden har der været problemer. 

Disse er altså øjensynligt vendt tilbage de seneste uger, hvor Wout van Aert har sat van der Poel til vægs ved flere lejligheder, efter hollænderen så ud til at være kommet sig over de rygproblemer, der holdt den firedobbelte cyklecrossverdensmester væk fra netop cyklecross-scenen i seneste sæson, hvor det kun blev til ét eneste gennemført løb - hvor van der Poel i øvrigt også blev slået af Wout van Aert.

Der er end ikke en måned til VM løber af stablen i Hoogerheide 5. februar, og derfor har van der Poel travlt, hvis han skal nå at blive sine rygproblemer kvit. Men i disse dage er hollænderen på træningslejr i spanske Pedreguer sammen med sit hold, og træningen på landevejen er faktisk noget, der hjælper. 

Cyklecross altid hårdt for ryggen

Netop problemer med ryggen er ikke noget uhørt fænomen i cyklecross, tværtimod er det noget, som mange ryttere døjer med før eller siden. Alligevel mener van der Poel ikke nødvendigvis, at hollænderens egne problemer med ryggen nødvendigvis hænger sammen med, at van der Poel allerede har deltaget i 12 løb, efter han i seneste sæson måtte indstille crosssæsonen midt i sin løbsdeltagelse nummer to. 

"For et par år siden kørte jeg 30 crossløb uden de helt store problemer. Jeg tror ikke, at det er problemet (at have kørte 12 crossløb allerede, red.), men vi har vidst lige siden Tokyo, at ryggen nogle gange giver problemer," fortæller van der Poel ifølge det hollandske cykelmedie Wielerflits.

Hvis van der Poel skal bide skeer med sin evige rival, den belgiske schweizerkniv af en cykelrytter, Wout van Aert, skal der ro og styr på ryggen før 5. februar, og træningslejren med landevejskammeraterne gør ifølge van der Poel en positiv forskel for ryggens tilstand. 

"Jeg får slappet godt af i ryggen her, og jeg har cyklet relativt stille på landevejen i to dage. Og så har jeg faktisk ikke så mange problemer," kommer det fra van der Poel. 

Før VM i Hoogerheide 5. februar, skal van der Poel dog først deltage i World Cup-afdelingen i Benidorm, hvor han altså kan forsøge at få revanche over Wout van Aert efter en periode, hvor belgieren har vundet nærmest rub og stub. Hverken Mathieu van der Poel eller Wout van Aert deltager i henholdsvis de hollandske eller belgiske cyklecrossmesterskaber, der finder sted i den kommende weekend, begge søndag 15. januar.