Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittig tyrkisk tifo fik tårerne frem på danskers hjemmebane

Vanvittig tyrkisk tifo fik tårerne frem på danskers hjemmebane
Vanvittig tyrkisk tifo fik tårerne frem på danskers hjemmebaneProfimedia
En baby i en brandmands arme. Eftersøgningshunden Proteo, der døde i aktion. Og frem for alt en knytnæve, der stikker ud af murbrokkerne og løfter det tyrkiske flag i vejret: Fans af de tyrkiske fodboldmestre Trabzonspor stod for en særdeles følelsesladet koreografi forud for Trabzonspors kamp i Conference League mod FC Basel, hvor Jens Stryger Larsen blev matchvinder

Kampen ved Sortehavet var den første i Tyrkiet siden det ødelæggende jordskælv, der dræbte mere end 41.000.

Den tyrkiske landstræner Stefan Kuntz var også til stede på stadion og delte billeder af den imponerende koreografi på sociale netværk. "Et vidunderligt og stærkt tegn på solidaritet," skrev Kuntz i kølvandet på den store opbakning, som landet har oplevet gennem de seneste uger.

Mottoet for koreografien var "Vi står sammen - og vores sår heler sammen" og var akkompagneret af sørgemusik. Flage fra de lande, der i øjeblikket hjælper Tyrkiet, herunder Tyskland, kunne ses på brandmandens hjelm. "Tak," stod der på mandens armbånd. På billedet var også den mexicanske eftersøgningshund Proteo, som havde reddet to menneskers liv og senere døde under en operation.

Alle TV- og reklameindtægter fra kampen vil blive doneret til ofrene for katastrofen. Børn kunne medbringe legetøj, som ville blive doneret til familier fra jordskælvsområdet. Den tyrkiske liga er suspenderet ind til begyndelsen af marts.