Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verdensmester under hård kritik for pinlig opførsel på pressekonference

Verdensmester under hård kritik for pinlig opførsel på pressekonference
Verdensmester under hård kritik for pinlig opførsel på pressekonferenceProfimedia
Man skulle tro at Sha'Carri Richardson ville have været i rigtig godt humør efter at have vundet guld på kvindernes 100 meter ved VM i atletik. Men måden hun tacklede spørgsmålene på fra verdenspressen efter finalen blev mødt med forbavselse.

Foran en fyldt sal i Budapest med omkring 100 journalister sad verdensmester Richardson omgivet af sølvvinder Shericka Jackson og bronzevinder Shelly-Ann Fraser-Pryce. Førstnævnte var næsten lige så hurtig i sine lreplikker som på atletikbanen og leverede efter sigende den ene spydige bemærkning efter den anden.

Først satte den 23-årige en israelsk journalist, der udtalte hendes fornavn forkert på plads.

To gange derefter gav hun sarkastiske svar til journalister, der spurgte, hvordan hun har formået at hæve niveauet fra henholdsvis sidste år og semifinalen.

På aftenens sidste spørgsmål tog spydighederne nye højder.

"Det er åbenlyst, at jeg ikke blev udtaget til VM sidste år. Du behøvede ikke at fortælle mig det. Men det, at jeg sidder her som verdensmester nu... Forskellen på dengang og nu er, at jeg har holdt fødderne solidt plantet på jorden, bevaret min tro og haft folk omkring mig, der holder af mig. Jeg har blokeret al lyden. Jeg har blokeret medierne, som dig selv," sagde Richardson til reporteren fra LetsRun.

Svaret blev mødt med latter fra enkelte i salen, men New York Times journalisten Scott Cacciola mente at spørgsmålene havde været helt på sin plads.

Richardson gik glip af OL i Tokyo efter at have testet positiv for cannabis i 2021. Hun var langt fra sit vanlige niveau under de amerikanske udtagelsesmesterskaber sidste år og fik ikke lov til at løbe VM på hjemmebane, men i år er hun klar til både 100m og 200m.

På onsdag skal hun i aktion igen på 200 meter. Hendes sidstekonkurrence er 4x100 meter stafet for USA lørdag aften.

Omtaler