Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verdensmesterskaberne i dart er skudt i gang - her er, hvad du kan forvente

Verdensmesterskaberne i dart er skudt i gang - her er, hvad du kan forvente.
Verdensmesterskaberne i dart er skudt i gang - her er, hvad du kan forvente.Profimedia
Verdensmesterskabet i dart er igen over os. Fra 15. december til 3. januar finder den 30. udgave af PDC World Darts Championship sted i Alexandra Palace i London.

Den regerende mester Peter Wright vil jagte sin tredje titel i 'Ally Pally', 95 andre spillere skal forsøge at slå skotten af ​​hans trone.

Af de seneste 29 udgaver af det traditionsrige højdepunkt i dartsæsonen vandt den engelske legende Phil Taylor (62) intet mindre end 14 af dem. 'The Power' forlod sporten efter 2018-mesterskabet og ser ud til at have sagt farvel til turneringen for altid.

De skotske titel-kandidater Peter Wright (52) og Gary Anderson (51) går efter deres tredje finalesejr i den kommende måned, lige så mange som hollænderen Michael van Gerwen (33).

Adrian Lewis (37) har også vundet den prestigefyldte turnering to gange. Englænderen vandt nemlig i 2011 og 2012. Raymond van Barneveld (55), Rob Cross (32) og Gerwyn Price (37) har hver vundet én. Fraværende canadier John Part (56) og pensionerede englænder Dennis Priestley (72) vandt de øvrige udgaver.

Sidste års udgave

Den seneste udgave endte i katastrofe for englænderen Dave Chisnall (42), Van Gerwen og Vincent van der Voort (46). Efter at de alle var testet positive for COVID-19-virussen, blev de elimineret fra turneringen.

I sidste ende var Wright for stærk til Michael Smith i finalen, selvom englænderen smed rekordmange 180'ere i en VM-kamp (24). Den rekord deler han med Wright, som også kastede 24 i sin semifinalekamp mod Anderson, inden han vandt turneringen.

Wright vandt finalen 7-5 med et gennemsnit på 98,34 mod Smiths 99,22.

Den gamle garde

Engelske Steve Beaton (58) er på tærsklen til sit 32. verdensmesterskab. Beaton vandt 1996 BDO World Championship ved at slå walisiske Richie Burnett (55). Burnett er også tilbage efter otte års fravær.

Den tidligere BDO-verdensmester blev suspenderet i 18 måneder i 2015 efter at have brugt forbudte stoffer.

En anden af de lidt ældre spillere med BDO-titler er Raymond van Barneveld. Han er også i kamp som verdens nummer 32 og gjorde sit comeback i 2021, inden han blev slået ud i anden runde af en anden tidligere verdensmester, Rob Cross.

Flere kvinder end nogensinde før

Blandt de 96 deltagere er tre af dem kvinder, hvilket er en ny rekord ved PDC World Championships.

Siden 2019 har der været to kvinder, der konkurrerer i turneringen. I år er det antal dog blevet udvidet til tre. Det sker, efter at PDC i sidste måned annoncerede, at udover Lisa Ashton (52) og Beau Greaves (18) som nummer et og to i kvindernes serie, vil Fallon Sherrock (28), vinderen af ​​Women's World Matchplay, også deltage.

Sherrock er indtil videre den eneste kvinde nogensinde til at vinde en VM-kamp, ​​i 2020-udgaven slog hun Ted Evetts (25) og Mensur Suljovic (50) for at blive elimineret i tredje runde af Chris Dobey (32).

Er Michael van Gerwen favorit?

Den store favorit til årets udgave er Van Gerwen. Efter ikke at have vundet en enkelt tv-turnering i 2021, har han genfundet sin topform i 2022.

Verdensmesteren i 2014, 2017 og 2019 vandt World Matchplay, World Grand Prix og Players Championship Finals foruden Premier League i år.

Oven i købet har Gerwyn Price haft et turbulent år. Selvom waliseren vandt World Series, vandt han ingen andre store tv-turneringer.

Den regerende verdensmester Peter Wright har også haft en svær sæson efter sin sejr i sidste års PDC World Championships. Han er ikke kommet forbi kvartfinalerne ved nogen af de større turneringer.

Sidste års finalist Michael Smith har haft et godt år efter nederlaget i sidste års finale. "Bully Boy" nåede finalen i UK Open og EM og vandt også sin første major. Smith vandt Grand Slam of Darts ved overbevisende at besejre landsmanden Nathan Aspinall (31) i finalen (16-5).

Josh Rock (21) kunne meget vel blive turneringens overraskelse. Selvom nordireren er nummer 47 i verden, har han gjort et godt indtryk de seneste måneder. For eksempel, ved Grand Slam of Darts, i et 10-8-tab til Van Gerwen, kastede han en ni-darter.

Han vandt også finalen i PDC World Youth Championship med et gennemsnit på 104,13 ved at slå Nathan Girvan (20) 6-1.