Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Viborg gafler bagspiller i det århusianske: Stærkt undervurderet ifølge kommende cheftræner

Siden ankomsten til Danmark i sommeren 2020 er det blevet til 66 ligakampe med 185 scoringer og 100 assists for Marielle Martinsen.
Siden ankomsten til Danmark i sommeren 2020 er det blevet til 66 ligakampe med 185 scoringer og 100 assists for Marielle Martinsen.Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Når Viborg HK tager hul på næste sæson, bliver det med norske Marielle Martinsen i truppen. Fredag kunne den midtjyske klub offentliggøre, at de henter den stærke bagspiller på en toårig aftale.

I Viborg HK er man i fuld gang med at sammensætte holdet til næste sæson, hvor Ole Bitsch overtager posten som cheftræner efter Jakob Vestergaard. Nu kan Ole Bitsch så glæde sig, for til sommer for Viborg nemlig glæde af en spiller, der efter hans bedste overbevisning er ganske undervurderet.

Der er tale om Aarhus Uniteds 27-årige norske bagspiller Marielle Martinsen, der har været i Aarhus siden sommeren 2020, hvor hun kom til fra Aker Topphåndball hjemme i Norge.

Siden da er Marielle Martinsen kun vokset, og torsdag kunne klubben melde ud, at Martinsen, ligesom svenske Thea Stankiewicz, ville forlade det århusianske efter indeværende sæson, da den stærke nordmand gerne ville prøve kræfter med en tilværelse som fuldtidsprofessionel, hvilket den århusianske klub altså ikke umiddelbart kunne tilbyde Martinsen.

Mens Stankiewicz rykker udenlands, blev det fredag offentliggjort, at Martinsen bliver i Danmark, hvor hun altså slutter sig til Viborg HK til sommer på en toårig kontrakt.

"Hun kan bidrage med masser af fleksibilitet, da hun spiller alle tre bagspilspositioner på et højt niveau, og så dækker hun tilmed godt op. Vi får altså en superskarp tovejs spiller, som på flere fronter giver os enormt fleksibilitet i den måde, vi gerne vil bygge vores spil op på," fortæller kommende Viborg-chef Ole Bitsch i klubbens pressemeddelelse.

I 13. spillerunde af denne sæson fandt Marielle Martinsen vej til rundens hold i kvindeligaen, hvilket klart indikerer, hvor meget nordmanden har flyttet sig siden ankomsten til det århusianske, og i oktober pegede Aarhus-chef Heine Eriksen på netop Martinsen som én af de spillere, der byder godt ind i Aarhus, hvor den helt store stjerne ellers hedder Mathilde Neesgaard.

Mens det i Marielle Martinsens første sæson i den danske liga blot blev til 1,32 målinvolveringer per kamp – 27 mål og 6 assists i 25 kampe – så har der i både sæson nummer to og tre været helt andre boller på suppen.

Således var Martinsen involveret i hele 6,39 scoringer per kamp i seneste sæson, mens hun i denne sæson ligger på fine 5,62 målinvolveringer per kamp, hvilket er næstbedst i Aarhus, kun overgået af føromtalte Mathilde Neesgaard. Og i Viborg forventer Martinsen også at være ganske involveret.

"Projektet, med at bygge et nyt hold op hvor mange unge talenter skal integreres, synes jeg, er spændende. Det motiverer mig, at jeg har mulighed for at spille mig til en stor rolle på holdet – det tror jeg på, at jeg er klar til, og jeg tror også på, at de nye udfordringer kan udvikle mit spil," fortæller Martinsen.

Viborg HK indtager i øjeblikket syvendepladsen i kvindehåndboldligaen, der har Odense Håndbold i spidsen efter de første 14 spillerunder.