Viborg slipper med skrækken og slider sig videre efter dramatisk pokalkamp

Viborg måtte kæmpe hårdt for avancement.
Viborg måtte kæmpe hårdt for avancement.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Middelfart var tæt på at levere endnu en pokaloverraskelse mod Viborg, men holdet fra domkirkebyen fik akkurat kæmpet sig videre i den prestigefulde turnering.

Viborg var store favortitter i kampen mod 2. Divisionsholdet Middelfart, som allerede havde ekspederet storholdet OB ud af Pokalturneringen.

Fynboerne skulle også vise sig at være en ordentlig mundfuld for Viborg, der gennem store dele af kampen var på hælene.

Middelfart satte sig nemlig på spillet fra starten af kampen og skabte mange fine chancer. Blandt andet med et forsøg på underkanten af overliggeren. Viborg viste også tænder i momenter i første halvleg, men Jakob Poulsens tropper manglede skarpheden.

Første halvleg endte uden scoringer, på trods af et fint antal chancer til særligt Middelfart.

Anden halvleg blev dog anderledes målrig. Efter 54 minutter scorede Bardhec Bytyqi til 1-0 for Middelfart, som i den grad også havde fortjent at komme foran.

Viborg så ud til at vågne lidt op efter Middelfarts scoring, og blot syv minutter senere kunne netop indskiftede Magnus Westergaard pande bolden i nettet efter et hjørnespark.

Herefter angreb de to hold hinanden på skift, men målene udeblev, og derfor skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Selvom Middelfart-spillerne så lidt trætte ud, så kom de faktisk foran 2-1 på en sand frisparksperle af 20-årige Malthe Kristensen. Middelfart stod godt imod efterfølgende, men i det 109. minut fik Isak Jensen udlignet til 2-2, og da der ikke kom flere scoringer, så skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Middelfart havde fin succes i en straffesparkskonkurrence mod OB, men Superligaholdet fra Viborg viste sig for stærke. Viborg vandt straffesparkskonkurrencen 4-2 og undgik dermed den totale skuffelse mod 2. Divisionsholdet.