Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Video viser britisk OL-stjerne mishandle hest

Storbritanniens Charlotte Dujardin i aktion ved OL i Tokyo
Storbritanniens Charlotte Dujardin i aktion ved OL i TokyoAFP
Der er dukket en video op af den britiske olympiske dressurstjerne Charlotte Dujardin, som gentagne gange pisker en hests ben, efter at hun er blevet suspenderet af sportens styrende organ.

Den tredobbelte guldvinder, der er den mest dekorerede kvindelige britiske OL-deltager, trak sig tirsdag fra legene i Paris på grund af optagelserne, der viser, at hun begik en "fejlvurdering".

Det Internationale Hestesportsforbund (FEI) suspenderede Dujardin blot få dage før starten på OL.

Det styrende organ sagde, at det havde modtaget en video, der "viser fru Dujardin udvise en adfærd, der er i strid med principperne for hestevelfærd".

Optagelserne viser Dujardin bruge en pisk flere gange til at slå pp benene af en hest under det, der ser ud til at være en træningssession i en stald.

"FEI har officielt annonceret den midlertidige suspendering af den britiske dressuratlet Charlotte Dujardin med øjeblikkelig virkning fra datoen for meddelelsen, 23. juli 2024," lød det i en erklæring tirsdag.

"Denne beslutning gør hende uberettiget til at deltage i de kommende Olympiske Lege i Paris 2024 eller andre begivenheder under FEI's jurisdiktion."

FEI sagde, at videoen var blevet indsendt af en "unavngiven klager".

"Ifølge de modtagne oplysninger blev optagelserne angiveligt taget for flere år siden under en træningssession udført af fru Dujardin i en privat stald," hedder det.

Det styrende organ sagde, at Dujardin havde bekræftet, at hun var afbildet i videoen og havde erkendt, at hendes opførsel var "upassende".

"Charlotte Dujardin anmodede om at blive midlertidigt suspenderet, indtil resultatet af undersøgelsen foreligger, og trak sig frivilligt fra De Olympiske Lege i Paris 2024 og bekræftede også, at hun ikke vil deltage i nogen konkurrencer, indtil resultatet af FEI's undersøgelse foreligger," hedder det.

"FEI fordømmer enhver adfærd, der er i strid med hestenes velfærd, og har robuste regler på plads til at håndtere en sådan adfærd."

'Fejlvurdering'

Tidligere tirsdag sagde Dujardin, at der var dukket en video op fra fire år siden, som viste "en fejlvurdering under en trænersession".

"Forståeligt nok er det internationale ridesportsforbund i gang med at undersøge sagen, og jeg har besluttet at trække mig fra alle konkurrencer - inklusive OL i Paris - mens denne proces finder sted," sagde hun.

"Det, der skete, var helt ude af karakter og afspejler ikke, hvordan jeg træner mine heste eller mine elever. Men der er ingen undskyldning. Jeg skammer mig dybt og burde have været et bedre eksempel i det øjeblik."

FEI-præsident Ingmar De Vos sagde: "Vi er dybt skuffede over denne sag, især når vi nærmer os de Olympiske Lege i Paris 2024.

"Men det er vores ansvar og afgørende, at vi tager fat på alle tilfælde af misbrug, da hestens velfærd ikke må kompromitteres.

"Charlotte har udtrykt ægte anger over sine handlinger, og vi anerkender og værdsætter hendes vilje til at tage ansvar."

Den britiske dressurrytter Charlotte Dujardin rider på sin hest Imhotep
Den britiske dressurrytter Charlotte Dujardin rider på sin hest ImhotepAFP

Dujardin blev udelukket fra europamesterskaberne i 2019, efter at der blev fundet blod på hendes hest, Mount St John Freestyle, i en kontrol efter konkurrencen.

FEI sagde, at de foranstaltninger, der blev truffet dengang, ikke indebar, at der var nogen hensigt om at skade hesten.

Dujardin, 39, kunne være blevet Storbritanniens mest dekorerede kvindelige OL-deltager i Paris. En medalje i en hvilken som helst farve ville have bragt hende foran Laura Kenny, som hun i øjeblikket har seks medaljer sammen med.

Hun skulle have deltaget i både den individuelle dressur og holdkonkurrencen sammen med Carl Hester og verdensmesteren Lottie Fry ved legene i Paris.

Hun forventes at blive erstattet på holdet af Becky Moody.

British Equestrian og British Dressage udsendte en fælles erklæring, der bekræftede, at de også har suspenderet Dujardin midlertidigt.

BE's administrerende direktør Jim Eyre sagde: "Som vogtere af hestesport skal vi opretholde de højeste standarder for hestevelfærd - hestens velbefindende er altafgørende."

Dressurkonkurrencen ved Paris 2024 begynder den 30. juli på Chateau de Versailles.