Vindere og tabere: Højdepunkter fra weekendens liga-premierer over hele verden

Joshua Zirkzee fejrer sin sene sejr for Man Utd
Joshua Zirkzee fejrer sin sene sejr for Man UtdAFP
Fodbolden vendte tilbage i de store ligaer i hele Europa i weekenden med masser af højdepunkter og nedture fra den første spillerunde.

I et nyt ugentligt indslag har Flashscore besluttet at se på de største vindere og tabere fra weekendens kampe - fra de bedste comebacks til de største fejltagelser - her er de største samtaleemner fra de sidste par dage.

Vinder - Joshua Zirkzee

Hvilken bedre måde at begynde vores nye feature på end med en sen debuterende matchvinder, for en af de største klubber i verden?

Manchester Uniteds angriber Joshua Zirkzee kom til klubben fra Bologna i løbet af sommeren, som en del af et større generationsskifte for De Røde Djævle.

Den 23-årige var ikke tiltænkt en plads i startopstillingen mod Fulham, men efter at være blevet skiftet ind, greb han chancen med begge hænder i slutningen af kampen.

Zirkzee sneg sig ind i straffesparksfeltet i det 87. minut og fik en tå på Alejandro Garnachos indlæg, hvorefter han bankede bolden i mål og sendte Old Trafford i ekstase med en sen sejr, der sikrede, at den nye Premier League-sæsonen blev indledt med en sejr.

Flashscore kiggede på signingen af Zirkzee i vores seneste FlashFocus-spillerartikel, som du kan læse her.

Taber - Antonio Conte

Antonio Conte ankom til Napoli i juni 2024, med den opgave at føre det italienske hold tilbage til toppen af Serie A, efter et forfærdeligt titelforsvar i sidste sæson.

Hans ansættelse kunne ikke have fået en dårligere start, da hans hold tabte 3-0 til Verona, og dermed tabte premierekampen for første gang i ni år.

Fraværet af stjernespilleren Victor Osimhen var tydeligt at se, og Contes mandskab formåede ikke at omsætte nogen af deres fem forsøg på mål, og dermed led et choknederlag, der efterlod dem på sidstepladsen i ligaen.

Vinder - AC Milan

Umiddelbart er AC Milans uafgjort 2-2 mod Torino næppe et "vinder"-resultat.

Men tingene ændrer sig, når man er bagud 2-0 på vej mod dommerens tillægstid

Milan befandt sig i præcis den situation, før et debutantmål fra Alvaro Morata i det 89. minut gav dem et lille håb.

Det så ud til kun at være en trøst, da man nærmede sig fuld tid, før Noah Okafor dukkede op i det 95. minut og sikrede sit hold et dramatisk comeback.

Taber - Bento

Bento startede mellem stængerne i Al Nassrs Saudi Super Cup-kamp mod Al Hilal.

Brasilianeren havde en solid første halvleg, hvor hans hold gik til pause foran 1-0.

Men i løbet af lidt over 15 minutter indkasserede Bento fire mål - til stor irritation for stjernespilleren Cristiano Ronaldo.

Det fjerde var særligt forfærdeligt, efter at målmandens forfærdelige førsteberøring gav modstanderne endnu et nemt mål.

Vinder - Levante Bosze

Hvad lavede du, da du var 15 år gammel?

Levante Bosze fik sin professionelle debut i den slovakiske liga.

I en alder af 15 år og 181 dage blev han den yngste fodboldspiller nogensinde i divisionen, og han lavede også en assist, da hans hold vandt 3-0 - husk navnet!

Taber - Barnabas Lacik

Barnabas Lacik blev skiftet ind i det 86. minut af Vyskovs kamp mod Opava i den næstbedste tjekkiske række.

I det 87. minut var han ude af banen igen efter at have fået to gule kort i noget, der må være en ny rekord.

Dermed en helt oplagt kandidat som vores sidste 'taber' i weekenden - selv hvis du ikke følger med i den tjekkiske anden division.

Laciks indhop på et minut
Laciks indhop på et minutFlashscore

Det var en dårlig weekend for røde kort generelt, hvor Real Madrids Ferland Mendy blev udvist for en forfærdelig tackling i 1-1 kampen mod Mallorca.

Men det der virkelig fangede opmærksomheden var en udvisning i Peru, hvor Sebastian Munoz så rødt for at urinere i siden af banen, før han tog et hjørnespark.