Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vindere og tabere: Harder stjæler overskrifter i Portugal, Zagrebs rædselsuge fortsatte

Conrad Harder i aktion mod AVS
Conrad Harder i aktion mod AVSProfimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Valter Gouveia/SPP
I et nyt ugentligt indslag kigger Flashscore tilbage på de største vindere og tabere fra weekendens kampe - fra de bedste comebacks til de største fejltagelser - her er de største samtaleemner fra de sidste par dage.

Vinder: Artem Dovbyk

Det har været en meget tumultarisk uge i Rom, hvor træner Daniele de Rossi onsdag meget overraskende blev fyret i kølvandet på AS Romas meget skuffende sæsonstart på trods af at han i april havde forlænget sin kontrakt.

Det har skabt et voldsomt pres på spillerne om at levere under den nye træner Ivan Jurics ledelse. En af dem, der for alvor har været i centrum for mediernes kritik, har været den tidligere angriber fra FC Midtjylland, Artem Dovbyk, der har haft nogle voldsomme støvler at udfylde efter at Romelu Lukaku har fortsat karrieren i Napoli.

Den ukrainske angriber, der scorede ikke færre end 24 mål i Gironas sensationelle forgangne sæson i La Liga, har øjensynligt haft vanskeligt ved at finde sig hurtigt til rette med sine nye holdkammerater, men skal man dømme ud fra hans seneste præstationer, kan de romerske fans glæde sig til de kommende kampe. Dovbyk kom nemlig for første gang på scoringstavlen i sidste uges 1-1 kamp mod Genoa og mod ellers højtflyvende Udinese var han igen i skarpretterens rolle og lagde grunden til en flot 3-0 sejr hjemme på Olimpico med sin scoring til 1-0.

Taber: Dinamo Zagreb

Det har været en sand rædselsuge for det kroatiske storhold, der tirsdag røg ind i en ordentlig øretæve i Champions League, da de måtte lægge ryg til et rekordstort nederlag på 9-2 mod højtflyvende Bayern München.

Det store nederlag blev for meget for klubledelsen, der efterfølgende fyrede træner Sergej Jakirovic. Jakirovic overtog trænersædet i august 2023 og førte klubben til både mesterskab og pokaltitel i sæsonen. Knap så god har starten været på den nye sæson. De seneste ligakampe har budt på en uafgjort kamp og et nederlag, og tirsdag gik det altså helt galt mod Bayern.

Lørdag fik assistent Sandro Perković så tildelt rollen rollen som midlertidig cheftræner, og der var egentlig på forhånd lagt op til at Dinamo kunne genfinde troen på tingene, for lørdagens modstandere var således bundproppen NK Slaven Belupo, der før lørdagens opgør blot havde fået ét point efter seks kampe.

Men i stedet endte det i et sensationelt nederlag på 4-1 mod de upåagtede modstandere. Skulle det ikke lykkedes for Dinamo at vinde det kroatiske mesterskab i denne sæson, vil det være første gang siden 2017, at mesterskabet havner i en anden klub. Således har Dinamo vundet syv titler i streg og 18 af de seneste 19 kroatiske mesterskaber, med HNK Rijekas titel i 2017 som eneste afbrydelse.

Dominik Livakovic måtte trøstes efter at se 13 mål baske i nettaget i ugens løb
Dominik Livakovic måtte trøstes efter at se 13 mål baske i nettaget i ugens løbStefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vinder: Conrad Harder

Den 19-årige Conrad Harder har taget den portugisiske liga med storm siden sit sommerskifte fra FC Nordsjælland og de portugisiske medier sammenligner ham en kloning af hans svenske angrebsmakker Viktor Gyökeres efter at danskeren scorede i sin første start i 3-0 sejren mod AVS søndag, hvor Harder scorede og stod for en assist.

Den 19-årige dansker gjorde det til 1-0, da topholdet i den portugisiske liga på hjemmebane slog AVS med 3-0. Landsmanden Morten Hjulmand sendte efter et kvarter en flad bold hen i fødderne på Harder, der holdt en forsvarer væk og lagde bolden til rette for sig selv, før han sendte den i mål.

Efterfølgende gjorde han endnu mere for at vinde de lokale tilhængeres gunst, da han efterlignede den tidligere Sporting-spiller Cristiano Ronaldos verdensberømte fejring. 

Kort før pausen var den danske teenage-angriber så i oplæggerens rolle, efter at Sporting erobrede bolden midt på banen.

Harder spillede bolden frem til den svenske ligatopscorer, Viktor Gyokeres, der øgede til 2-0. Senere gjorde Gyokeres det også til 3-0. Efter en lille times spil blev den tidligere FCN-spiller udskiftet, og uruguayanske Maximiliano Araujo fik de sidste 30 minutter.

Taber: Borussia Dortmund

Det er ikke lang tid siden at Bayern München totalt styrede Bundesligaen og holdet fra Syd-Tyskland er kommet godt i gang igen i denne sæson. Men der er andre, der vil lege med om mesterskabet og duellen om Bundesliga-titlen har nu nærmere udviklet sig til et ”four-horse-race”, hvor også Borussia Dortmund, VfB Stuttgart og de forsvarende mestre fra Bayer Leverkusen vil spille en rolle.

At kvaliteten i toppen af ligaen for alvor er blevet fordelt over en bredere kam fik Dortmund for alvor at føle i weekenden, da de tabte 5-1 til storspillende VfB Stuttgart, der allerede i midtugen havde demonstreret deres øjeblikkelige form med et snævert nederlag til Real Madrid.

Stuttgart solgte før starten af sæsonen deres to absolut største aktiver Serhou Guirassy og Waldemar Anton til netop Dortmund. Men Guirassy var næsten usynlig på sin gamle hjemmebane, hvor han kom i menneskehænder med en bomstærk fire-back kæde fra Stuttgart.

Gregor Korbel havde fire redninger, men det ser altid skidt ud, hvis du indkasserer flere mål end du præsterer redninger. Træner Nuri Sahins insisteren på at spille Nico Schlotterbeck og Marcel Sabitzer på positioner hvor de så tydeligt ikke føler sig hjemme kom også til at koste dyrt mod et Stuttgart-mandskab, der på dagen overstrålede Dortmund på alle parametre. 

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund - Kamp-statistik
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund - Kamp-statistikFlashare

Vinder: Olympique Marseille

Det er meget langt tid siden, at Olympique Marseille har kunnet lege med i kampen om det franske mesterskab. Faktisk skal man helt tilbage til 2010 for at finde deres sidste mesterskab, og det er meget tid siden at spillere som Jean-Pierre-Papin, Chris Waddle, Enzo Franzecoli og Basile Boli henrykkede de fanatiske tilskuere på Stade de Velodrome.

Men nu er der noget der tyder på, at der kan være nye positive tider på vej. I hvert fald ligger klubben på en øjeblikkelig 2.plads med samme pointtal som deres frygtede rivaler fra Paris St. Germain. Og i centrum for deres måske lidt uventede positive sæsonstart står Pierre-Emil Højbjerg, der på Velodromen via sin store store erfaring på et ellers meget ungt mandskab har fået en central rolle hos en klub, der gennem årene er blevet kendt som lidt af et ”fransk galehus”.

Weekendens meget svære udekamp mod Olympique Lyon skulle give et nyt signal om Marseilles reelle styrke i denne sæson, og minsandten om ikke Les Phocéens formåede at slippe fra Parc OL med en 3-2 sejr trods en mand i undertal i ikke mindre end 85 minutter efter at anfører Leonardo Balerdi fik sik andet gule kort efter blot fem minutter.

Olympique de Marseille var også handicappet op til kampen eftersom deres fans havde fået forbud mod at rejse til Lyon på søndag på grund af risikoen for vold mellem tilhængere og ordensmagten.