Vingegaard lever med 50 sekunders tidstab til Pogacar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vingegaard lever med 50 sekunders tidstab til Pogacar

Opdateret
Vingegaard har et halvt fuldt glas.
Vingegaard har et halvt fuldt glas.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard er ærgerlig over, at han ikke kunne følge med Tadej Pogacar på tirsdagens 4. etape af Tour de France.

Men den danske Visma-kaptajn havde inden de første fire etaper forventet et større tidstab til Pogacar, som nu er 50 sekunder foran danskeren.

Pogacar kørte fra Vingegaard på det legendariske bjerg Col du Galibier og udbyggede forspringet på den efterfølgende nedkørsel.

"Pogacar kørte rigtig stærkt og fortjente sejren. Jeg kunne ikke følge med ham opad til sidst på Galibier. For at være helt ærlig er det egentlig bedre, end jeg havde forventet.Vi havde forventet at være op til to minutter bagud nu. Så på den måde kan vi egentlig være godt tilfredse," siger Vingegaard.

Han ærgrer sig dog en smule over, at han ikke kunne holde hjulet på Pogacar på den sidste del af Col du Galibier. Det havde givet bedre forudsætninger for at kunne følge med UAE-stjernen på nedkørslen.

"Jeg var tæt på at kunne følge med ham. Jeg tabte en del tid til ham på den sidste del af nedkørslen, men nok mest af alt, fordi han er lidt tungere, end jeg er," siger Vingegaard.

Udover tidsforskellen faldt det i øjnene, hvor meget stærkere Pogacars UAE-hold var sammenlignet med Vingegaards mandskab. På de sidste kilometer op ad Galibier havde Pogacar tre hjælpere omkring sig, mens Vingegaard var alene.

Danskeren er dog ikke decideret bekymret over situationen.

"Det vil jeg ikke sige. Generelt har vi et rigtig stærkt hold, og de skal nok vise, hvor gode og stærke, de er. Det kan være, det bare var en offday. Jeg ved, hvad de kan," siger Vingegaard.

Efter Sepp Kuss' afbud er Paris-Nice-vinderen Matteo Jorgenson udset til Vingegaards vigtigste mand i bjergene. Men ligesom de øvrige Visma-hjælpere måtte han give fortabt, efterhånden som Pogacars folk forcerede tempoet.

"Jeg håbede selvfølgelig, at han havde været med, for så kunne jeg måske have sat ham frem. Men vi er jo bare mennesker, og Matteo havde nok ikke sin bedste dag. Det kan være, han har det senere i løbet," siger Vingegaard.