Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Visma-direktør beskylder UCI for oldnordiske metoder efter tragisk dødsfald ved VM

Richard Plugge er ikke tilfreds med UCI
Richard Plugge er ikke tilfreds med UCIProfimedia/ČTK / Panoramic / Jan De Meuleneir
Richard Plugge, direktøren for Visma-Lease a Bike, retter en benhård kritik mod UCI efter at den 18-årige Muriel Furrer mistede livet ved et styrt ved det netop overståede VM

Richard Plugges kritik går specielt på, at han menener at sikkerheden sættes over styr fordi radiokommunikation ikke er tilladt under VM.

"Ved verdensmesterskaber bliver innovationer og tiltag normalt introduceret, men ved VM i cykling går vi 20 eller 30 år tilbage i tiden. Pludselig kører vi uden høretelefoner, så ingen ved, hvem der kører hvor, og pludselig kører vi også med færre ryttere per hold."

"Alt går tilbage i tiden, mens man forventer, at VM er stedet og billedet på innovationen i vores sport. Kun UCI (Den internationale cykelunion, red.) fortsætter med at halte milevidt efter", siger Plugge blandt andet til Wielerflits.

Plugge hævder at radiokommunikation øger sikkerheden og reaktionstiden til eventuelle ulykker. I forbindelse med uheldet i Zürich fik Murrer lov til at ligge forholdsvis lang tid før man fik sendt ambulancer til ulykkesstedet. 

"Du kan informere folk om farlige steder, du kan informere folk, hvis der er sket noget. Andre ryttere kan fortælle holdlederen, hvis en er styrtet. Det er en kommunikationsform, og i nødstilfælde vil man gerne kunne kommunikere. Det burde man ikke tage væk", lyder det fra Plugge.