VM-guldvindere i banecykling får genvalg til OL i Paris

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

VM-guldvindere i banecykling får genvalg til OL i Paris

VM-guldvindere i banecykling får genvalg til OL i Paris
VM-guldvindere i banecykling får genvalg til OL i ParisProfimedia
Det bliver Rasmus Lund, Carl-Frederik Bévort, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg, der skal jagte dansk OL-succes på banen i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Lasse Norman Leth er udtaget som reserve.

Det står klart, efter landstræner Casper Jørgensen har udtaget sit banelandshold til legene i Paris.

De fem ryttere vandt i 2023 VM-guld, da holdet i finalen slog Italien.

Michael Mørkøv er allerede udtaget til landevejsløbet og har derfor mulighed for også at køre parløbet, idet det er tilladt for banelandsholdet at "låne" en rytter fra landevejsholdet.

Ved de seneste lege i Tokyo vandt Mørkøv guld i parløb sammen med Lasse Norman.

Baneherrerne har vundet medaljer ved hvert eneste OL siden 2008, og det er også ambitionen at vinde metal i Paris.

"Jeg håber, vi igen kan vinde medaljer. Vi følger en model i optakten, som har virket tidligere, og som vi stoler på", siger landstræner Casper Jørgensen i en pressemeddelelse.

"I forhold til fordelingen af pladserne til omnium og parløb, så venter jeg med det, til vi har haft alle på banen og fået et indtryk af, hvor skarpe de er".

Hos kvinderne er Julie Norman Leth og Amalie Dideriksen udtaget til at køre parløb. Her skal de forsvare den sølvmedalje, som makkerparret vandt i selvsamme disciplin ved OL i Tokyo.

Julie Norman Leth fødte i januar og gjorde allerede i april comeback på cykelbanen.

"Jeg er stolt over, at det lykkedes at komme med til OL, og det klapper jeg mig selv på skulderen over. Men det var ikke udtagelsen, der er målet for mig", siger 31-årige Norman Leth.

"Mit mål er at stå helt skarp sammen med Amalie 9. august, hvor parløbet afvikles. Jeg er forsvarende OL-medaljevinder, så jeg deltager ikke ved OL for at få en tøjpakke".

Amalie Dideriksen skal derudover også køre omnium.