Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

VM-hold præsentation - ARGENTINA: Kan Lionel Messi efterligne Diego Maradona?

VM-hold præsentation - ARGENTINA: Kan Lionel Messi efterligne Diego Maradona?
VM-hold præsentation - ARGENTINA: Kan Lionel Messi efterligne Diego Maradona?Profimedia
Diego Maradona´s tunge arv ligger som en tung byrde hen over det argentinske landshold, hvor Lionel Messi får sin formentlig sidste chance for at gå i Maradona´s fodspor og sikre VM-titlen i Qatar. Argentinerne har ikke tabt i 35 kampe og kan sandsynligvis møde Danmark i en 1/8-finale.

Introduktion: 

De dobbelte verdensmestre, som har ventet på deres tredje VM-sejr i 36 år, kommer til Qatar som en af ​​turneringens største favoritter. Argentinerne bekræftede deres store kvaliteter ved at vinde sidste års Copa America, hvor de vandt mod Brasilien på selveste Maracana i hjertet af Rio de Janeiro. Inden VM er Argentina ikke bange for nogen, og Lionel Messi vil gøre alt for at indhente Diego Maradona og give nationen lige så meget glæde som den guddommelige Diego i 1986.

Det forrige VM endte i en fuldstændig katastrofe for Argentina, hvorefter Jorge Sampaoli blev fyret som træner. Han blev midlertidigt erstattet af sin daværende assistent Lionel Scaloni, som senere fik chancen for at lede landsholdet til Copa America 2019. To år senere førte han dem til guldet i turneringen, og nu var han ikke midlertidig længere. Som den yngste træner i VM, forbereder 44-årige Scaloni Los Albicelestes på at generobre VM-trofæet og deres forberedelser har været lovende.  

Hvis argentinerne ikke indkasserer et opsigtsvækkende nederlag i den sidste venskabskamp inden VM mod De Forenede Arabiske Emirater, kommer de til VM med 36 kampe som ubesejrede. Det sidste nederlag var i semifinalen i det førnævnte Copa America i 2019. Dermed vil de i deres første kamp i Qatar mod Saudi-Arabien kunne udligne rekorden for antal kampe uden nederlag, som Italien i øjeblikket er indehaver af. 

 

Argentinas midtbane-general
Argentinas midtbane-generalProfimedia

 

Styrke:

Som det sømmer sig for en favorit til VM, har Argentina offensivt virkeligt mange strenge at spille på. Det er ikke noget nyt, det har Argentina næsten altid haft, og denne gang er ikke nogen undtagelse. Indtil for få år siden bestod det argentinske angreb af Messi, Sergio Aguero, Angel di Maria og Gonzalo Higuain. Nogle navne er ændret, men det offensive potentiale er forblevet det samme. Messi og di Maria er stadig i truppen og senere er Lautaro Martinez, som scorede syv mål i kvalifikationsrunderne i de seneste år blevet en fast del af start-elleveren.

Argentinas styrke er også midtbanen, som er formidabel til at holde på bolden og skabe masser af chancer for angriberne. Under kvalifikationsrunderne til VM var lederne på det argentinske landshold Giovani lo Celso og Rodrigo de Paul. Førstnævnte lavede fem assists, sidstnævnte tre. Takket være midtbanespillere, der er ekstremt boldsikre og regelmæssigt viser deres kreativitet, er det nemt for Argentina at kontrollere spillet. I blot tre kvalifikationskampe til VM havde de mindre boldbesiddelse end deres rivaler, og de formåede stadig at vinde alle disse kampe.

I de tidligere stadier af Messis karriere på landsholdet var problemet primært forsvaret. Niveauet faldt drastisk jo længere væk fra angriberne, og det kæmper stadig lidt med. De seneste år har Argentina ikke haft en verdensstjerne på målmandsposten. Emiliano Martinez var kun Scaloni´s niende valg på denne position. Men Aston Villa-keeperen er i forrygende form, og den form har han formået at overflytte til landsholdet. Han havde seks clean sheets i VM-kvalifikationen og opnåede det højeste antal reddede skud af alle målmænd i gruppen. Målmandens og forsvarets præstationer vil blive nøglepuntet for Argentinas mulige succes i Qatar. 

Argentinas holdopstilling
Argentinas holdopstillingPromedia

Svaghed:

 

Hvis man kunne finde svagheder på det argentinske landshold, ville ingen nævne dem som favoritter til at vinde turneringen. Den eneste væsentlige svækkelse er skaden hos Lo Celso, der går glip af VM, og i kvalifikationsrunderne var han en meget vigtig spiller på landsholdet.

En anden mulig svaghed på holdet kan dog være den mentale ustabilitet, der sniger sig ind på holdet i forbindelse med de helt store kampe. Argentina var i finalen Copa America 2007, VM 2014, Copa America 2015 og 2016 og endte som den store taber hver gang. Rent faktisk var det først i 2021 at Messi vandt sit første store eftertragtede trofæ med landsholdet. Mentaliteten og lederevnen hos en leder i store kampe kan være den eneste ulempe, som historien tydeligt viser.

 

Ideal Start-11´er

Emiliano Martinez - Nahuel Molina, Christian Romero, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico - Guido Rodriguez, Alexis Mac Allister, Rodrigo de Paul - Angel di Maria, Lautaro Martinez, Leo Messi.

Hvis kvaliteten af ​​spillerne på bænker skal bevise truppens styrke, er det nok at sige, at Paulo Dybala og Lisandro Martinez jævnligt sidder på bænken i Argentina. Det har længe været kendt, at argentinernes største udfordringer ligger på målmandsposten og i midterforsvaret. Ved VM 2014 bestod forsvaret af Sergio Romero, Ezequiel Garay og Martin Demichelis. I dag mangler de verdensklassespillere på disse positioner, men kvaliteten er alligevel kraftig øget med Emiliano Martinez, Cristian Romero og Lisandro Martinez. I fraværet af Lo Celso kan midtbanen se lidt svagere ud, så De Paul bliver nødt til at tage mere ansvar som kreatør, men man kan altid regne med, at Messi går ned for at føre bolden fremad. Der er selvfølgelig heller ingen problemer med angrebet. Argentina har altid været berømt for sine store angribere, og 22-årige Julian Alvarez, der spiller for Manchester City, signalerer at der heller ikke skulle være problemer på denne position i fremtiden. Alt ledes selvfølgelig af veteranerne, som stadig er lederne af denne trup - Messi og di Maria.

Emiliano Martinez fra Aston Villa
Emiliano Martinez fra Aston Villa06d81253-c47c-4478-87dc-cae228fdc2da

 

Messi eller Maradona - Hver er bedst?

I Argentina siger man, at tiden ikke måles i måneder eller år, men i VM. Dette land lever og ånder fodbold, og sidste gang det kunne kalde sig verdensmestre var i 1986, hvor Maradona scorede sit verdensberømte mål mod England med hånden. For mange unge fans er det dog forhistoriske tider, og Messi er trods alt allerede 35 år, og det er nok hans sidste mesterskab, mens han stadig er tæt på sin bedste form.  For argentinerne er de to bedste spillere i historien Maradona og Messi – præcis i den rækkefølge. Hvis dagens stjerne giver dem det, de har ventet på i 36 år, bliver han måske nu den største af de største.

 

Hvordan vil det gå?

Argentinerne undgik en svær lodtrækning og et absolut verdensklassehold i sin pulje. Efter 35 kampe uden nederlag vil Scalonis spillere på ingen måde være skræmt over Polen, Mexico eller Saudi-Arabien. Derudover var tidsplanen så gunstig for dem, at de starter i en duel med et hold fra Asien. Dette skulle give dem mulighed for at komme godt fra start i turneringen, og give dem selvtillid for resten af turneringen.