Weekendens Topkamp: FC København tager alle tre point i intenst brag på Ceres ParkProfimedia
Der var lagt op til et brag af dimensioner, da Ceres Park i dag lagde græs til en ægte dansk klassiker mellem AGF og FC København.

AGF og FC København indtog søndag eftermiddag banen på et udsolgt Ceres Park i Aarhus.

Gæsterne fra FCK kom til opgøret som ubesejret i de seneste seks Superligakampe og en placering som nummer tre i tabellen. Hjemmeholdet fra Aarhus havde derimod kun vundet en af de seneste seks kampe i Superligaen og indtog pladsen som nummer syv. Der var dog kun to point mellem det to mandskaber inden dagens opgør.

Kampen startede i højt tempo med masser af dueller og intense nærkampe. Det betød dog, at spillet ikke flød så nemt og der kom derfor ikke de helt store chancer. Efter en halv times spil sendte Mikael Anderson et fint frispark afsted fra cirka 25 meter, men Kamil Grabara i FCK-målet håndterede det hårde skud fint og fik pareret bolden ud til siden.

Stolpe redder AGF

Første halvlegs bedste mulighed kom, da slovakiske Denis Vavro sendte et vristspark på stolpen, hvilket gav Daramy muligheden for et indlæg, som ramte Viktor Claesson i hovedet, men svenskeren kunne ikke styre bolden i mål. Derfor sluttede de første 45 minutter uden scoring.

FCK vinder i Århus
FCK vinder i ÅrhusFlashscore

Anden halvleg startede i samme høje tempo med FCK som det mest toneangivende hold. Efter 55 minutters spil var det dog AGF’erne, der havde et hjørnespark, som Frederik Tingager fik headet i nettet til stor jubel for hele stadion. Desværre for Tingager og AGF blev målet annulleret for offside efter et VAR-gennemtjek.

Lerager sender gæster i front

Efter den annullerede scoring bølgede kampen frem og tilbage med flere fine muligheder til begge hold. I det 78. minut fik FCK tilspillet et hjørnespark, som Roony Bardghji sendte ind i hovedet på Lukas Lerager, der kunne stange bolden i kassen til 1-0 til gæsterne.

FC København fortsatte med at jagte en 2-0-scoring og tre minutter inde i dommerens tillægstid hamrede FCK-backen Victor Kristiansen bolden i nettet og gjorde det til 2-0.

Dermed lægger københavnerne afstand til AGF, der nu skal tilbringe vinteren i den nederste halvdel.