Trænersøgningen fortsætter efter endnu en blindgyde: Rangnick afviser også Bayern München

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trænersøgningen fortsætter efter endnu en blindgyde: Rangnick afviser også Bayern München

Ralf Rangnick bliver ikke træner i FC Bayern München.
Ralf Rangnick bliver ikke træner i FC Bayern München.Profimedia
Det østrigske fodboldforbund (ÖFB) meddelte torsdag morgen, at Ralf Rangnick ikke bliver ny træner i FC Bayern München. Søgningen efter en ny træner hos de tyske rekordmestre går derfor ind i næste runde. Der skal findes en afløser for den afgående cheftræner Thomas Tuchel fra næste sommer. Tidligere havde den tyske landstræner Julian Nagelsmann og Leverkusens succestræner Xabi Alonso allerede besluttet sig for ikke at skifte til Säbener Straße.

Ralf Rangnick bliver ikke ny cheftræner i FC Bayern München, og forbliver i stedet østrigsk landstræner efter de kommende europamesterskaber. Han har stadig en kontrakt med det østrigske fodboldforbund frem til VM i 2026.

Den 65-årige havde modtaget et tilbud fra FC Bayern, som var klar til at blive underskrevet, men Rangnick tøvede i flere dage, før han traf sin beslutning. Ifølge medierapporter havde han krævet stor indflydelse på holdsammensætningen.

"Jeg er østrigsk landstræner af hele mit hjerte. Denne opgave giver mig en utrolig glæde, og jeg er fast besluttet på at fortsætte med succes på vores valgte vej," bliver Rangnick citeret for at sige i ÖFB's pressemeddelelse.

"Min fulde koncentration er nu rettet mod det kommende europamesterskab i Tyskland. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at nå så langt som muligt der," forsætter Rangnick.

En byge af afvisninger

Tirsdag sagde Bayerns præsident Herbert Hainer efter 2-2 i det første opgør i Champions League-semifinalen mod Real Madrid, at de var i dialog med Rangnick.

Sportsdirektør Max Eberl bekræftede også dette og udstrålede i første omgang en vis optimisme.

"Vi gør vores arbejde, og vi tror på, at vi vil komme meget, meget langt."

Søgningen efter en træner hos de tyske rekordmestre fortsætter dermed. Thomas Tuchel forlader klubben til sommer, og flere forskellige kandidater blev overvejet i jagten på en passende efterfølger.

Tuchel er fortid i Bayern efter sæsonen
Tuchel er fortid i Bayern efter sæsonenProfimedia

En tilbagevenden af landstræner Julian Nagelsmann blev også diskuteret på et tidspunkt. Nagelsmann var Tuchels forgænger i München, og blev afskediget i foråret 2023. Den 36-årige tysker besluttede sig dog for ikke at vende tilbage til sin gamle klub, og forlængede i stedet sin kontrakt med det tyske fodboldforbund (DFB) frem til sommeren 2026.

FC Bayern er tidligere blevet afvist Bayer Leverkusens succesfulde træner Xabi Alonso. Det er derfor stadig uklart, hvem der skal efterfølge Tuchel. Max Eberl ønskede oprindeligt at offentliggøre trænerbeslutningen tilbage i april.

Münchens fans lancerede for nylig en underskriftsindsamling for at få Tuchel til at blive på Isar.